Apolitični

EU glazbenici od online streaming servisa ne dobivaju ništa, a servisi zarađuju rekordno!!!

Nevjerojatno je i potpuno neprihvatljivo da glazbenici i izvođači dobivaju ništa ili jako malo od najvećeg, brzorastućeg i uskoro vjerojatno jedinog izvora prihoda glazbe, interneta, koji trenutno čini 80 posto glazbene industrije, istaknuli su.

Upozorili su na činjenicu da ih je većina izostavljena i zakinuta od prihoda streaming servisa, dok će istovremeno period pandemije tim servisima donijeti rekordne prihode.

Predsjednicu Europske komisije mole da pomogne glazbenicima Europske unije kako bi preživjeli krizu jer ih većina ovisi o koncertima, nisu ničiji zaposlenici i neće moći dobiti pomoć tu vrstu financijske pomoći.

Sramotno je što moramo moliti za socijalnu pomoć dok streaming servisi zarađuju

Više od pola milijuna izvođača i njihovih obitelji u Europskoj uniji trenutno je bez ikakvih primanja; Nacionalne glazbeničke organizacije pokušavaju im pomoći uspostavljanjem fondova solidarnosti diljem cijele EU, no problem i kriza je toliko velika da će ti fondovi biti samo kap u moru, ističu.

Ocijenili su sramotnim što trebaju moliti za socijalnu pomoć svoje vlade i nacionalne organizacije za raspodjelu muzičkih prava, dok njihov teško zarađen novac ubiru posrednici iz svijeta streaming servisa, koji iz mjeseca u mjesec bilježe ogromni financijski rast.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay