Apolitični

Esma Redžepova u zadarskom klubu Arsenal

Nakon spektakularne glazbene večeri koju je Esma Redžepova priuštila Splićanima u sklopu Sna sustipanske noći prošlog mjeseca, kraljica romske glazbe napokon nastupa i u Zadru.

Esma u Zadar stiže 11. kolovoza gdje će u intimnom ambijentu zadarskog kluba Arsenal počastiti sve prisutne nezaboravnom glazbenom paletom svojih hitova nastalih kroz šest desetljeća bogate karijere.
Zadrani će uz bezvremenske hitove „Đelem đelem”,“Zajdi zajdi” ili „Čaje sukarije” zaplesati i zapjevati, ali u sjeni strahopoštovanja prema glasovnoj i emocionalnoj veličini koju Esma Redžepova ostavlja na pozornici. Četrnaestogodišnja djevojčica koja je na jednom natjecanju davne 1957. godine predstavljala svoju školu i osvojila nagradu za prvo mjesto, započela je glazbenu karijeru u kojoj je stvorila preko tisuće pjesama i održala brojne koncerte na svjetski poznatim glazbenim pozornicama i festivalima.

Esma Redžepova  s ljubavlju u Zadru

Priznanje za titulu „Kraljice romske glazbe” osobno joj je dodijelila Indira Gandhi, a cijeli svijet upravo je pod tim nazivom najbolje i poznaje.
Svojim osebujnim izgledom i još osebujnijim i prepoznatljivijim glasom, Esma je lako osvojila publiku širom svijeta, ali ono što je čini zaista veliko osobom jest njena humanitarna narav zbog koje je čak dva puta bila nominirana za Nobelovu nagradu za mir. Zanimljivo je i napomenuti da je Esma majka čak 47 sinova, koje je usvojila, a mnoge od njih s Esmom povezuje i ljubav prema glazbi te zajedničko stvaranje glazbene umjetnosti.
Kraljica romske glazbe svoju titulu na svakom glazbenom predstavljanju iznova opravdava, pa ne sumnjamo da će takav ishod koncertne večeri biti i u zadarskom Arsenalu.
Ulaznice za koncert mogu se nabaviti u sustavu Eventim, a cijene su u rasponu od 100 do 210 kuna, ovisno jesu li stajaća mjesta ili VIP mjesta za stolovima s osvježenjem i hranom. Djeca do 12 godina starosti i invalidi na koncert će moći ući besplatno.
Predivan intimni ambijent kluba Arsenal idealno je mjesto brojnih koncerta održanih u Zadru, a Esma Redžepova pobrinut će se da taj isti ambijent ispuni svojim glasom i emocijom po kojoj je nadaleko poznata i cijenjena.