Apolitični

EON TV, PONAJBOLJA TELEVIZIJSKA USLUGA DOSTUPNA U NAŠIM KRAJEVIMA

EON TV se ubraja u takozvane OTT (Over-the-Top) medijske usluge, štoviše, jedna je od najvećih takvih usluga u ovom dijelu Europe. Prevedeno i pojednostavljeno, riječ je o usluzi televizije putem Interneta, čije je korištenje posve neovisno o davatelju internetske usluge te ne zahtijeva ugovorno vezivanje. Štoviše, za vlasnike iole modernijih pametnih televizora, EON TV ne iziskuje ni nikakav dodatni uređaj, budući da je pripadajuća aplikacija dostupna za tri najveće Smart TV platforme: Android TV (Sony, Philips, Xiaomi i neki drugi), webOS (LG) i Tizen (Samsung). Za vlasnike takvih televizora korištenje EON TV-a svodi se na registraciju putem službene stranice te instalaciju i pokretanje aplikacije na televizoru, unutar koje su tada dostupni svi sadržaji koje usluga nudi.

Sadržajno je EON TV podijeljen na televizijske kanale i takozvani Video klub, sekciju gdje se nude filmovi, serije i dokumentarci na zahtjev, s agregiranom ponudom servisa HBO On Demand, Pickbox Now, CineStar Premiere Plus, AMC, Nick+, Pikaboo Play i brojnih drugih. Ukupno je ovdje dostupno gotovo 20.000 filmova i serija, a osobito je zanimljivo kako se svim dostupnim sadržajima pristupa posve besplatno, točnije, oni su uključeni u cijenu mjesečne pretplate na EON TV.

Što se tiče televizijskih kanala, EON TV ih nudi više no ijedna druga domaća konkurentska platforma. Ukupno ih je oko 160, a cjelokupna ponuda, kao i popis kanala dostupnih u različitim pretplatničkim paketima, mogu se pogledati na službenoj stranici servisa. Premda u ovakvim recenzijama nemamo običaj lamentirati o selekciji televizijskih kanala, jer smo stava da će svaki korisnik sam za sebe odrediti je li mu ponuda servisa zadovoljavajuća, kod EON TV-a ipak moramo istaknuti izuzetno bogat izbor sportskih, dječjih i dokumentarnih kanala, kakav nije dostupan ni u jednoj drugoj usluzi tog tipa.

PRETPLATNIČKI PAKETI I CIJENE

EON TV dostupan je u tri različita pretplatnička paketa. Najjeftiniji, EON Start TV, koštat će vas 49 kune mjesečno, a donosi šezdesetak kanala (nešto više od 30 u HD kvaliteti) i oko 3.000 naslova u Video klubu (sadržaji sa servisa Nova+, Vavoom Play, Pikaboo Play i Cinemix).

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay