Apolitični

EMELI SANDÉ PRVI PUT U HRVATSKOJ

Škotska pjevačica Emeli Sandé nastupa na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila, jednoj od najljepših pozornica na Jadranu koja ovo ljeto slavi desetu koncertnu sezonu! Prvi je to dolazak slavne pjevačice u Hrvatsku, a na pozornici šibenske tvrđave nastupit će 15. srpnja.

– Jubilarna deseta koncertna sezona na Tvrđavi sv. Mihovila bit će posebno obilježena i jedva čekamo s publikom podijeliti što smo sve tim povodom pripremili! Uz koncert škotske glazbenice, publika na Mihovilu uživat će u nastupima još itekako zvučnih imena stoga, stay tuned – poručuju iz Tvrđave kulture, organizatora ovog događaja.

Sandé je triput bila britanska ‘pjevačica broj jedan’ s pjesmama ‘Read all about it’, ‘Next to me’ i ‘Beneath Your Beautiful’. Njezin prvi album ‘Our Version of Events’ deset uzastopnih tjedana držao je prvo mjesto na ljestvicama u Ujedinjenom Kraljevstvu, a 2012. godine s preko milijun prodanih primjeraka postao je najprodavaniji album na ‘otoku’. Iste godine Sandé je nastupala na otvaranju Olimpijskih igara, a osvojila je i dva Brit Awardsa – za britanski album godine i za najbolju pjevačicu.

Cijeli članak možete pročitati na: soundguardian.com

Foto: Pixabay