Apolitični

ELON MUSK (OPET) NAJAVLJUJE VOJSKU INTELIGENTNIH HUMANOIDNIH ROBOTA

Unatoč fijasku s pokušajem uvođenja inteligentnih robota na proizvodne trake automobilske industrije, Muskova Tesla se sprema proširiti lepezu proizvoda električnih automobila na legije humanoidnih robota

Tesla, Muskova kompanija sa sjedištem u Teksasu namjerava u svojim i drugim tvornicama implementirati tisuće, ako ne i milijune robota s ljudskim obličjem, nazvanih Tesla Bot ili Optimus.

Na Teslinoj web stranici posvećenoj razvojnim projektima posvećenim “humanoidnim dvonožnim robotima“ opažene su indicije da tvrtka počinje širiti svoje aktivnosti i izvan domene standardnih tvorničkih robota. Tesla sada potvrđuje raniju najavu da će 30. rujna 2022. predstaviti Optimusa, svog humanoidnog robota, čiji je prototip prvi puta predstavio tijekom Teslinog Dana umjetne inteligencije (Tesla A.I. Day) u kolovozu 2021.

Tadašnja prezentacija je u medijima i u krugovima stručnjaka za robotiku i primjenu umjetne inteligencije doživjela prilično mlak ili čak hladan prijem, a kod nekih prokomentirana i s neskrivenim podsmjehom, prvenstveno zbog toga što nije pokazala ništa puno više od groteskno priglupog plesa živog čovjeka u kostimu humanoidnog robota.

Tesla međutim sada najavljuje kako će ovoga puta prezentacija pokazati daleko više od toga.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr