Apolitični

Ella i Marilyn u HNK-u Zadar

Uoči Valentinova u petak, 12. Veljače, u 20 sati u HNK-u Zadar ne propustite pogledati glazbenu predstavu Ella i Marilyn, dirljivu priču o poznanstvu i prijateljstvu dviju velikih umjetnica: Elle Fitzgerald i Marilyn Monroe, u produkciji Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija i režiji Nine Kleflin. U sjajnoj interpretaciji Zdenke Kovačiček kao Elle i Vande Winter kao Marilyn uz svirku uživo vrhunskog jazz banda te uz Komedijin baletni ansambl, imat ćete priliku zaviriti u dušu dviju posebnih žena i uživati u njihovoj prekrasnoj glazbi, pa ćete tako čuti najveće Elline hitove poput „Lady Be Good” ili „Blue Moon”, a Marilynka će vam, naravno, (među ostalim) otpjevati i čuvene Dijamante. Činit će vam se da ste i sami u gledalištu legendarnog Mocambo kluba, da ste u nekom dalekom i poetičnom vremenu kada su velike zvijezde bile samo ljudi.
Tada već vrlo popularna i svjetski poznata zvijezda Marilyn Monroe saznaje da njezina omiljena crna pjevačica Ella Fitzgerald ne smije nastupati u elitnom jazz klubu Mocambo u Los Angelesu. U doba rasne segregacije u Americi takve su zabrane vrlo jake i Marilyn se odlučuje na hrabar i riskantan potez: naziva vlasnika kluba Mocambo i obećava mu da će sjediti u publici, u prvom redu njegovog kluba, ako pozove Ellu za nastup. Prelijepa glumica uspije u svom naumu, održi obećanje i zaista iz prvog reda prati nastup svoje omiljene pjevačice čitav tjedan njenih nastupa. Tamo, u garderobi iza scene zadimljenog jazz kluba dvije velike zvijezde postaju prijateljice i zauvijek promijene život jedna drugoj.
U ovoj dirljivoj priči o prijateljstvu, hrabrosti, strahovima i nadama koji postoje i kod najvećih umjetnika imat ćete priliku zaviriti u dušu dviju posebnih žena i uživati u njihovoj prekrasnoj glazbi. Dodajmo kako će na sceni još nastupiti Band: Mladen Baraković, Zdenko Ivanušić, Joe Kaplowitz, Ante Mažuran, Ramon Reberšak, Borna Šercar te baletni ansambl Kazališta Komedija: Mateja Ivanković, Morana Paškiević, Petra Radošević, Dejan Jakovljević, Emil Kuzminski, Zoran Simikić.
Uživajte!

Više u kategoriji: Glazba; Kultura
Izvor i foto: HNK Zadar
D. Šabić, mag. nov.