Apolitični

“Elements of AI”: Prijavite se na najbolji svjetski besplatni AI tečaj

U Zagrebu je predstavljen projekt “Elements of AI”, najbolji tečaj računalnih znanosti na svijetu koji polaznicima omogućuje svladavanje osnova o umjetnoj inteligenciji. Projekt je nastao prošle godine, za vrijeme finskog predsjedanja Vijećem EU. U suradnji s Europskom komisijom Finska je odlučila projekt pokloniti svijetu i tako povećati znanje o umjetnoj inteligenciji, učiniti ga dostupnijim i približiti općoj javnosti. Svjetski mediji i stručnjaci svrstavaju “Elements of AI” ispred sličnih edukacija Harvarda, Stanforda i MIT-a.

Za ovaj edukacijski program nije potrebno nikakvo predznanje o umjetnoj inteligenciji. Potpuno je besplatan za polaznike, a od danas je dostupan na hrvatskom jeziku.  Hrvatska je prva zemlja u regiji koja je prevela tečaj i učinila ga dostupnim svim građanima, a nositelj projekta je udruga CroAI.  “Ponosni smo što je Hrvatska među prvih 5 zemalja koje lansiraju projekt na svom jeziku. Razumjeti svijet oko sebe bez da razumijete umjetnu inteligenciju više neće biti moguće. Uključite se na vrijeme, ovo je vaša prilika“, rekao je Mislav Malenica, predsjednik udruge CroAI.

Projekt “Elements of AI” naišao je na veliku podršku u hrvatskoj tech zajednici i među predstavnicima kompanija. Mate Rimac, Damir Sabol Mislav Malenica predvode veliku listu hrvatski tech lidera koji su oduševljeni projektom i ističu važnost demokratizacije znanja o umjetnoj inteligenciji čije će nam razumijevanje omogućiti brži rast i razvoj.

Tečaj je namijenjen svima, sve što je potrebno su malo vremena i dobra volja. Za više detalja i prijavu na tečaj Elements of AI posjetite službenu web stranicu – www.elementsofai.com/hr.

Cijeli članak možete pročitati na: vidi.hr

Foto: Pixabay