Apolitični

EK pozdravlja osnivanje prvog hrvatskog fonda za ulaganja s društvenim učinkom


U Zagrebu se u četvrtak osniva Feelsgood, prvi hrvatski  fond za ulaganja s društvenim učinkom. Vrijednost fonda iznosi 30 milijuna eura, a sredstva će se dodjeljivati novim perspektivnim hrvatskim poduzećima s ekološkim i društvenim učinkom koja su u ranoj fazi razvoja ili u fazi rasta. Doprinos Europskog investicijskog fonda (EIF) fondu Feelsgood iznosi 15 milijuna eura te se gotovo u cijelosti financira iz Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSU), odnosno okosnice Plana ulaganja za Europu ili tzv. Junckerovog plana.

Fond Feelsgood ulagat će u nova perspektivna hrvatska poduzeća koja posluju u sektoru financijske uključenosti i kružnoga gospodarstva te poljoprivrednom, obrazovnom i zdravstvenom sektoru.

“Feelsgood je spreman osigurati dugoočekivani pametni kapital za hrvatska i slovenska mala i srednja poduzeća koja osim dobiti nastoje ostvariti i pozitivan društveni i ekološki učinak”, rekla je, prema priopćenju Europske komisije Renata Brkić, osnivačka partnerica fonda Feelsgood.

Cijeli članak možete pročitati na: novo.hr

Foto: Pixabay