Apolitični

Edukativne radionice Udruge „MI“

Udruga „MI” u okviru Programa STEP najavljuje novi ciklus edukacija pod nazivom Mala škola za udruge. Troškove edukacije koja će se održavati u prostorijama udruge Sinjska 7, Split, pokriva Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva (Program Step). Mala škola za udruge održavat će se jednom tjedno s trajanjem od 3 sata (utorkom od 10.00 do 13.00), a prvi termin je 9. veljače 2016.

Edukacija se sastoji od 10 modula koji će pokrivati najvažnije teme iz rada udruga:
1. Uvod u rad organizacija civilnoga društva, uloge u organizaciji; Mogućnosti financiranja udruga
2. Izrada problemskog stabla
3. Logička matrica
4. Proces izrade projektnog prijedloga
5. Proces izrade projektnog proračuna
6. Projektni menadžment, izvještavanje, praćenje, evaluacija
7. Odnosi s javnošću
8. Volonterstvo
9. Društveno poduzetništvo
10.Vidljivost, internet, društvene mreže, baze podataka, registracija u sustave PADOR / PIC.

Radionice su namijenjene predstavnicima neprofitnih organizacija i jedinica lokalne/regionalne samouprave iz Splitsko-dalmatinske županije. Prijava je moguća jedino putem e-obrasca, a Udruga „MI” zadržava pravo selekcije polaznika. Maksimalni broj polaznika je 12.
Nakon isteka roka za prijavu svi prijavljeni bit će obaviješteni o rezultatima selekcije najkasnije dva dana prije početka planiranog termina. Polaznici Male škole obvezuju se prisustvovanju cjelokupnom ciklusu predavanja (svih 10 termina) o čemu će morati donijeti potvrdu organizacije/institucije ispred koje se prijavljuju! Za one koji se ne uspiju prijaviti, bilo da im ne odgovara vrijeme ili mjesto održavanja (npr. prostorije nisu pristupačne za osobe s invaliditetom) ili ne budu primljeni zbog selekcijskog postupka (ukoliko bude prijavljeno više sudionika od maksimalnog broja), Udruga „MI” će izaći u susret putem organiziranja besplatnog individualnog savjetovanja.

Više u kategoriji: Obrazovanje
Izvor i foto: makarska.hr
D. Šabić, mag. nov.