Apolitični

Edukacijski koncerti maestra Igora Vlajnića

Tradicionalni Edukacijski koncerti pod vodstvom maestra Igora Vlajnića, njih ukupno četiri ove godine i to pod nazivom „Pop-klasika”, na programu su riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca od utorka do četvrtka, odnosno od 26. do 28. travnja 2016., a u utorak, 26. travnja, bit će upriličene dvije izvedbe: u 11.00 i 19.30. Koncert 28. travnja počinje u 12.00 sati.
Mlada će publika s jedne strane čuti neke od najpopularnijih melodija klasične glazbe i naučiti što ih čini toliko popularnima, a s druge strane upoznati načine na koje su se ljudi zabavljali uz glazbu u različitim povijesno-glazbenim razdobljima.


Uz skladatelje poput Mozarta, Bacha, Verdija, Straussa i druge, te uz razne izvođače, soliste pjevače, soliste instrumentaliste i orkestar, na koncertu će nastupiti i poneki gost iznenađenja. Koncerti će, kao i uvijek, biti popraćeni multimedijalnim pristupom kao i prikladnim, uvijek poučnim i zanimljivim komentarima maestra Vlajnića koji će se potruditi naše najmlađe posjetitelje oduševiti i približiti im prekrasni svijet klasične glazbe. Naravno, i svi oni stariji imat će priliku svoja znanja potvrditi ili ih dodatno produbiti.
U programu će sudjelovati i članovi Baleta HNK-a Ivana pl. Zajca koji će izvesti dio s kraja 1. čina popularnog baleta „Orašar” Petra Iljiča Čajkovskog.

Izvor i foto: HNK Ivana pl. Zajca, Rijeka (Milena Jerneić)