Apolitični

Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći Tesle. U automobilu nije bilo vozača? Musk hvali tehnologiju…

Dvije su osobe poginule u prometnoj nesreći Teslina Modela S koja se dogodila tijekom vikenda. Ulaskom u zavoj automobil nije skrenuo, već je nastavio voziti ravno i velikom brzinom udario u drvo, nakon čega je izbio požar koji su vatrogasci gasili satima. Tijekom očevida policija je u automobilu pronašla dva tijela – jedno na suvozačkom mjestu, jedno na stražnjem sjedalu, no za volanom, odnosno na mjestu na kojem sjedi vozač nije bilo nikoga.

Mediji upozoravaju kako je riječ o preliminarnim rezultatima istrage te treba pričekati konačne rezultate, no čini se kako bi glavni krivac za prometnu nesreću mogao biti Teslin autopilot. 

Govoreći o FSB-u, Elon Musk rekao je prije nekoliko mjeseci kako ta opcija postaje toliko dobra da, osim ako to ne želite, većinu vremena provedenog u automobilu uopće nećete morati voziti. Samo nekoliko sati prije te prometne nesreće Musk je Twitteru komentirao izvještaj Tesle o nesrećama u prvom kvartalu te je napisao kako automobili njegove kompanije s aktiviranim autopilotom imaju 10 puta manju šansu sudjelovati u prometnim nesrećama.

Američka Nacionalna uprava za sigurnost u cestovnom prometu prošli je mjesec tako objavila da su otvorili 27 istraga u vezi s prometnim nesrećama u kojima su sudjelovala Teslina vozila, od čega su 23 istrage još aktivne.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay