Apolitični

Dvije hrvatske slikovnice zvijezde su prestižnog festivala

”Pronađeno blago: Vulkan i Vinkovci” Ive Babić i Nikoline Starčević Vorgić te “Ogledalo bez mana” Agate Lučić posebno su izdvojene između više od 2000 knjiga

Upravo je započela jedna od najvećih i najvažnijih manifestacija posvećenih dječjoj književnosti na svijetu, Sajam dječje knjige u Bologni.

A ove godine Hrvatska u Bologni ima itekakvih razloga za slavlje, jer su između nevjerojatnih 2349 knjiga iz 59 zemalja svijeta, posebno izdvojene upravo dvije hrvatske slikovnice.

– Naime, za Nagradu Bologna Ragazzi (BRAW) 2023. međunarodni je žiri odlučio o pobjednicima po kategorijama, a među njima je posebno pohvaljena knjiga hrvatske autorice Agate Lučić “Ogledalo bez mana” u izdanju nakladničke kuće Mala zvona u kategoriji Non fiction. Na Sajmu će biti izloženo još 100 knjiga koje su posebno izdvojene na izložbi BRAW Amazing Bookshelf čime im se pridaje pažnja i vidljivost na međunarodnoj razini. Jedna od njih je i knjiga hrvatskih autorica Ive Babić i Nikoline Starčević Vorgić “Pronađeno blago: Vulkan i Vinkovci” u izdanju nakladničke kuće Jupiii. Budući da se radi o najvećem svjetskom događaju za dječju knjigu, od velike je važnosti svaki uspjeh koji se tamo postigne, pogotovo za jednu malu zemlju kao što je Hrvatska – govori nam Isabella Mauro, Voditeljica Hrvatskog centra za dječju knjigu.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Nikolina Starčević Vorgić