Apolitični

Dvije drame, dvije opere i balet ovoga tjedna u HNK-u Zagreb!

Kako izgleda jedna obična večer u životu običnih ljudi povezanih jednom slučajnom situacijom, pogledajte u hit predstavi „Bella Figura” Yasmine Reze u režiji nagrađivanog redatelja Borisa Liješevića! Predstava se izvodi 12. i 14. siječnja u Velikoj pokusnoj dvorani u 20 sati. Glume: Lana Barić, Milan Pleština, Olga Pakalović, Dušan Bućan i Ksenija Marinković.

O Modrobradom i njegovih sedam žena ispričane su mnoge priče, a koreograf Staša Zurovac uobličio je ovu u kojoj je Modrobradi zapravo nesretni usamljenik željan prave ljubavi! Popularni balet „Modrobradi”, na glazbu Marjana Nećaka, na rasporedu je u utorak 12. i četvrtak, 14. siječnja u 19.30. Nastupaju: Guilherme Gameiro Alves, Nikša Kušelj, Asuka Maruo, Pavla Pećušak, Iva Vitić Gameiro, Rieka Suzuki, Natalia Horsnell, Atina Tanović, Mutsumi Matsuhisa, Cristiana Rotolo i dr.
U srijedu, 13. siječnja, dvostruko slavlje na Traviati! Vitomir Marof, nacionalni prvak HNK-a tom izvedbom proslavit će 30 godina izuzetno uspješne karijere, a na daskama HNK-a prvi put će gostovati kazahstanski tenor Medet Chotabayev! Opera je u režiji Janusza Kice, pod ravnanjem Josipa Šege, a nastupaju: Sanja Kerkez, Helena Lucić Šego, Tanja Ruždjak, Medet Chotabayev, Vitomir Marof, Siniša Galović i dr.

U petak, 15. Siječnja, u goste nam stiže Drama Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane s predstavom „… , moja dežela” Gorana Vojnovića u režiji Ivice Buljana. Roman po kojem je drama nastala je u Sloveniji proglašen romanom godine. Glazbu za predstavu skladao je Darko Rundek!
U subotu, 16. Siječnja, pogledajte komičnu operu koja je 2015. godine proslavila 80 godina od praizvedbe, „Ero s onoga svijeta” Jakova Gotovca! Pod ravnanjem Nikše Bareze, u režiji Krešimira Dolenčića, nastupaju: Siniša Štork, Sofija Ameli Gojić, Kristina Anđelka Đopar, Miljenko Đuran, Ljubomir Puškarić i dr.
Dobro se zabavite ovog tjedna u HNK-u Zagreb.

Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: HNK Zagreb
D. Šabić, mag. nov.