Apolitični

Dva koncerta na ponos grada…

Nakon uspješnog otvorenja, Glazbene večeri u sv. Donatu poklanjaju svojoj vjernoj publici još dva koncerta, ovoga puta u prekrasnom prostoru zadarske Katedrale. Riječ je o glazbenim nastupima Zadarskog komornog orkestra pod ravnanjem maestra Ivana Repušića koji ovim povodom u Zadar ponovno dovodi domaće soliste svjetskog renomea.

Prvi koncert održat će se u subotu, 11. srpnja s početkom u 21 sat. U zadarskoj će Katedrali svoje glazbeno umijeće pokazati prvi violinist Berlinske filharmonije Aleksandar Ivić, zatim splitska violončelistica Kajana Pačko s adresom u Berlinu te dvojica uglednih glazbenika i pedagoga na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, oboist Dario Golčić i fagotist Žarko Perišić.
Nastavak koncertnog druženja dogodit će se u ponedjeljak, 13. srpnja u istom ambijentu s početkom u 21 h. Na tom će koncertu sudjelovati crnogorski umjetnik Roman Simović, jedno od trenutačno najvećih violinističkih imena u svijetu.
Briljantni solisti dat će svoj doprinos Orkestru ne samo komornom ili solističkom, već i orkestralnom svirkom, prvenstveno u Beethovenovim simfonijama. Zadar pokazuje da može organizirati vrhunska glazbena ostvarenja, a spomenuti glazbenici svakako spadaju pridonose tome. Možemo zaključiti kako su na pomolu još dva koncerta zaista na ponos grada.

Više u kategoriji: Glazba; Kultura

Izvor i foto: HNK Zadar

D. Šabić, mag. nov.