Apolitični

Duško Lokin pjesmom budi Dalmaciju

Nije lako godinama biti na estradi, pjevati, biti medijima zanimljiv, a uz to baviti se i menadžerskim poslovima. No, to uspijeva Zadraninu Dušku Lokinu koji kao da ne stari. Godinama izgleda uvijek isto, mladoliko sa specifičnim načinom oblačenja, druželjubivim karakterom i kada su mediji u pitanju, raspoložen za pričicu. Nije ga omela ni splitska estradna gužva, kao ni brojna glazbena i kulturna događanja u gradu podno Marjana, gradu u kojem se nekoliko posljednjih godina bar ljeti živi 24 sata na dan.

Duško, skoro cijela zemaljska kugla je iza vas kada razmišljamo o tome gdje ste sve bili, koga upoznali, komu pjevali tijekom
vaše glazbene karijere.
– Pola kugle sam proputovao kao pomorac, a i ovo što se vi iskazali otprilike je tako, tamo gdje vrijedi ići pjevati našim ljudima u različitim krajevima svijeta, bio sam pjevao i upoznao drage prijatelje s kojima i danas imam kontakte.

Generacije slušatelja upijaju tvoje pjesme dalmatinskog, ljubavnog i pop izričaja koje se rado i danas vrte u medijima.

– To mi je jako drago i rado to prihvaćam, i daje mi nekakvu dodatnu potporu za daljnji glazbeni i menadžerski posao koji u posljednjim godinama i nije baš lagan.

Rado dolazite na festivale, pa i na splitski…
– Jesam, jesam, imam puno nagrada i prvih, drugih i trećih, milijune prodanih ploča, puno velikih hitova. Evo, baš i sa Splita, „Jedna žena čeka brod“, „Dobro jutro Dalmacijo“, „Dalmatinca srića prati“ pjesme su kojih se mnogi sjećaju.

Tvoj izgled i raspoloženje pokazuju snagu i volju za daljnjim radom, otkud energija?
– Stalno radim, snimam i putujem, i nekim svojim prijateljima tu i tamo nešto i organiziram, i vjerojatno je to razlog zašto se dobro osjećam. Mislim da je najveća stvar u životu da čovjek radi. Nažalost, mnogi se kod nas i zbog toga ne osjećaju baš dobro, ali ja volim otkrivati mlade talente, pomagati im.

Baš sam htio upitati, kakva ti je poruka mladima i onima koji sebe vide u glazbi, umjetnosti, kulturi i slično? Koje bi im savjete udijelio?

– Poruka je jednostavna, da budu skromni, da rade i prema ljudima budu uvijek elokventni, pristojni i da se odnose prema svima, medijima, radiju, televiziji, institucijama, udrugama, znate mislim na sve, i onda će imati prijatelje i dugu karijeru.

Hvala Duško, puno uspjeha želim.
– Hvala vama.

Više u kategoriji: Glazba; Život

D. Šabić, mag. nov.