Apolitični

„Dunav svome gradu” – gosti Sinjan

„Dunav svome gradu” naziv je manifestacije koja će se održati u Vukovaru.

Delegacija grada Sinja boravila u Vukovaru na manifestaciji pod nazivom „Dunav svome gradu” u povodu Međunarodnog dana Dunava. Ovo je uzvratni posjet gradu Vukovaru. Naime, grad Sinj i Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja prošle 2015. godine za Dane Sinjske alke i Velike Gospe ugostili su predstavnike grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom te članove HGUD „Dunav” koji su predstavili svoju tradicionalnu kuhinju i narodne običaje.
Realizacija ovog događaja – predstavljanja odvija se u organizaciji grada Sinja, uz pomoć Turističke Zajednice grada Sinja i Poduzetničkog centra Sinj, a za kulturno-umjetnički program zaduženi su članovi Udruge za očuvanje baštine cetinskog kraja koji su predstavili običaje grada Sinja i Cetinskog kraja kroz kulturno-umjetnički program u kojemu su se prezentirati sinjski svatovski običaji, sinjski starogradski plesovi te tradicijski zanati koji se njeguju na području Sinja i Cetinske krajine.

„Dunav svome gradu”


U programu predstavljanja tradicionalne kuhinje pripremao se za sve sudionike sinjski uštipci i sinjski arambaši. U pripremi su sudjelovali predstavnici grada Sinja na čelu s OD gradonačelnika, Kristinom Križanac, te članovi Udruge za očuvanje baštine cetinskog kraja. Manifestacija se uz goste i turiste na šetnici uz rijeku Dunav i Trgu RH u Vukovaru.