Apolitični

„Dugootočki dani ljekovitog bilja“ promoviraju odmor i relaksaciju

Mnogi ljudi u ljetnom periodu potražuju oaze mira koje im uistinu pružaju doživljaj opuštanja, kako duhovnog tako i tjelesnog. Mi vam preporučujemo naše lijepe otoke koji su s geografskim smještajem, prirodnom ljepotom i dobrim ljudima, idealni za ovakvu vrstu odmora. Jedan od takvih je i Dugi otok koji je poseban i jedinstven, i koji njeguje prirodnu ljepotu svog kraja te mnoge prolaznike i goste ostavlja bez daha prizorima koji se rađaju u pitoresknim mjestima, uvalama, na skrovitim plažama uz bujnu i bogatu vegetaciju.

Slika ovakvog Dugog otoka mnogima odgovara kao savršeno mjesto za odmor. A odmoriti se možete već od ovog vikenda do kraja svibnja uz tjedni program pod nazivom „Dugootočki dani ljekovitog bilja“, točnije do 30. svibnja 2015. godine. Na ovaj način sudjelujući u programu doživljavate čari netaknute prirode s kojom se Dugi otok nadaleko ponosi. Organizatori su imali na umu svakog gosta te su pripremili raznoliku ponudu, od priča o ljekovitom bilju, gastro doživljaja pa do šetnje prirodnim stazama netaknutog krajolika uz čist zrak i odabrano društvo.

Sali ovim dobivaju lijepu promociju događaja iz kojeg izdvajamo razgledavanje otoka, posjet znamenitom svjetioniku, kupanje te obilazak sjajne i vrhunski privlačne plaže Sakarun. Program sadrži i posjet NP Kornati, potom sudjelovanje u „Danu otvorenih vrata u parku prirode Telašćica“ s ciljem upoznavanja njegovih fenomena, susret s parkovnim rendžerima, posjet špilji Strašna peć koja je ekološko, povijesno i turističko odredište kod Savra na otoku. Također su pripremljena edukativna predavanja o ljekovitom bilju, kao i radionica na kojoj će se davati upute kako brati, pripremati i obrađivati aromatično i ljekovito bilje. Za kraj programa predviđen je posjet botaničkom rezervatu i samostanu u Zaglavu, a druženje na otoku upotpunjava posebna gastro ponuda uz nastup „Tovareće mužike“ koja je zaštitni znak mjesta Sali i kao takva postala zaštićena nematerijalna kulturna baština.

Više u kategoriji: Kultura; Turizam

D. Šabić, mag.nov.