Apolitični

Dućani za polarne medvjede: ‘Ubi nas klima, smrzavamo se, pomodrimo od leda. Kad izađem, pomislim da ću se srušiti…‘

Mnogima se ledi krv u žilama pri pomisli na ulazak u samoposluge ili trgovačke centre. Razlog nije u visokim cijenama, već u – niskim temperaturama. Brojka na termometru ovisi o više faktora; dogovoru, šefici, upravi, no rijetko kad o zdravom razumu.

U “Konzumu” na Kačićevu trgu vidjet ćete zaposlenike koji ispod radne uniforme nose slojeve odjeće, a od hladnoće se štite flis-jaknom jer se temperatura nekad spušta i do 18 stupnjeva. Ipak, većina Makarana tvrdi da je “Lidl” najhladniji supermarket u gradu.

Iako smo nastojali dobiti izjavu od zaposlenika “Kauflanda”, “Konzuma” i još nekih supermarketa, gotovo svugdje smo naišli na zid šutnje.

– Turisti nam se žale, a i ja, kad dođem u popodnevnu smjenu, osjećam hladnoću, a ne ugodu – rekla nam je zaposlenica “Konzuma” koja je htjela ostati anonimna.

– Nekad sam prisiljena otići u “Konzuma”, a iako tad ponesem jaknu, svejedno mi je hladno. Kad iziđem iz dućana, pomislim da ću se srušiti. Pitala sam zaposlenike zašto je tako hladno i rečeno mi je da je to zbog otvorenih rashladnih vitrina. Neke djelatnice zbog hladnoće imaju vidljivih problema sa sinusima, no već godinama nitko ništa ne poduzima po pitanju temperature – kaže nam Snježana.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay