Apolitični

Dubrovnik započinje suradnju s gradom Rovaniemijem

Povodom završetka adventskog programa 2. Dubrovačkog zimskog festivala i dvodnevnog boravka Djeda Božićnjaka iz Laponije, u Lazaretima je održana konferencija za medije u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika. Domaćini su se izrazili zahvalnost delegaciji iz laponskog grada Rovaniemija na dolasku, ali i svima koji su doprinijeli da 2. Dubrovački zimski festival ispuni svoja očekivanja. – Zimski festival nastojat ćemo dalje razvijati upravo uz aktivno sudjelovanje jednog od najvećih svjetskih centara zimskih radosti – najavio je gradonačelnik Dubrovnika, podsjetivši kako se ideja o suradnji razvila još u lipnju 2015. u gradu prijatelju Rueil-Malmaisonu tijekom održavanja 1. Europskog festivala turizma i strategije. Budući da je ovogodišnji domaćin tog festivala upravo Dubrovnik, gradonačelnik je na sudjelovanje pozvao i grad Rovaniemi.
– Djed Božićnjak je bio jako vrijedan u posljednjih mjesec dana, a posebno je sretan što je svoj put oko svijeta mogao završiti upravo u vašem prekrasnom gradu. Sada je vrijeme da se vrati kući gdje ga možete posjetiti svakog dana u godini – rekla je Sanna Kärkkäinen, direktorica „Visit Rovaniemi”. Kärkkäinen je zahvalila na pozivu te je iskazala zainteresiranost za suradnjom s Dubrovnikom na razvoju posebnog zimskog proizvoda u kojem, kako je kazala, vidi snažan potencijal. Djed Božićnjak je rekao da u Dubrovniku nije toplo samo vrijeme, već da ga se posebno dojmila toplina njegovih stanovnika koji, kako je rekao, nose Božić u svojim srcima.
Prije konferencije za medije, tijekom ranih jutarnjih sati, Djed Božićnjak je u društvu svojih pomagača vilenjaka i predstavnika Grada Dubrovnika svojim posjetom i slatkišima razveselio djecu Dječjeg odjela Opće bolnice Dubrovnik.

Više u kategoriji: Kulturna baština; Turizam
Izvor i foto: dubrovnik.hr
D. Šabić, mag. nov.