Apolitični

Dubrovnik pun gostiju i dobre zabave

Od srijede 10. kolovoza i blagdana sv. Lovra i Pilarske noći, pa do blagdana Velike Gospe u ponedjeljak i nastupa sastava Gazde na Lopudu, TZ grada Dubrovnika organizira i suorganizira čak deset različitih programa.

Ovotjedni program na Elafitima i u turističkim mjestima započeo je sinoć i to koncertom Ibrice Jusića pod platanom u Šipanskoj luci, kao dio programa Ljetne škole filma Šipan.
Dubrovnik je pun gostiju i dobre zabave, svi se slažu da je tako, stoga ne čudi da se ovaj turistički biser bira kao destinacija dolaska i odličnog provoda.

Pilarska noć

Pilarska noć uspješno se održala na plaži Šulić u uz blagdan sv. Lovra i očekivano se u toj noći vidjeli meteoriti, što su na poseban način uljepšali ovu pučku tradicionalnu zabavu. Na Šipanu je također u suradnji s Ljetnom školom filma Šipan izvedena kazališna predstava Teatra Susret pod nazivom Djevojka koja nestaje.

Dubrovnik tražena turistička destinacija

U četvrtak, 11. kolovoza, ispred dubrovačke katedrale na rasporedu je koncert hrvatskih klapa Cambi, Šufit, Iskon i Maslina, tradicionalno jedan od najpopularnijih ljetnih događaja u Gradu.
Na Lopudu se nastavlja ciklus koncerata komorne klasične glazbe i to u crkvi sv. Nikole, u četvrtak, 11. kolovoza kad će nastupiti Kvartet saksofona Papandopulo.
U petak na Stradunu,ispred crkve sv. Vlaha koncert će održati dubrovački kantautor Ibrica Jusić, s repertoarom svojih evergreena i skladbi poznatih brojnim generacijama Dubrovčana.
Istog dana ispod platana u Orašcu koncert će održati glazbeni sastav Musica Mediterana sa zanimljivim repertoarom zabavne i tradicionalne glazbe.
Poslastica za Zatonjane i njihove goste bit će ploveći koncert Limene glazbe Zaton koja već tradicionalno nastupa na brodu ploveći uz obale zaljeva, što je zanimljivo i atraktivno za sve stanovnike i goste Zatona Velikog i Malog.
U povodu blagdana Velike Gospe na Kalamoti organizira se pučka zabava uz nastup Giuliana u Donjem Čelu, dok će se velika pučka festa uz isti blagdan organizirati 15. kolovoza na Lopudu, kad će se za dobru zabavu pobrinuti grupa Gazde.


Rezimirajmo,
11.08. 2016. – Četvrtak – ispred katedrale – 21:30 – „Najbolje hrvatske klape na Stradunu”- (klape „Cambi”, „Šufit”, „Iskon”, „Maslina”)
11.08.2016. – Četvrtak – Lopud – crkva sv. Nikole – 21:00 – Kvartet saksofona Papandopulo


12.08.2016. – Petak – ispred crkve sv. Vlaha – 22:00 – Ibrica Jusić
12.08.2016. – Petak – Orašac – ispod Platana – 21:30 –„ Musica Mediterana”


13.08.2016. – Subota – „Noć Ploča” – plaža Banje – 22:30 –Željko Bebek
13.08.2016 – Subota – Zatonska uvala – 21:00 – Limena glazba Zaton
14.08.2016. Nedjelja – Koločep – Donje Čelo 22:30 – Giuliano
15.08. 2016. Ponedjeljak – Lopud – Gazde