Apolitični

Dubrovnik je najbolja „city break” destinacija u Hrvatskoj!

Dubrovnik je proglašen najboljom „city break” destinacijom u Bolu na Braču gdje su održani Dani hrvatskog turizma 2016.

Nagrađeno je ukupno sedam hotela iz grada Dubrovnika, a hotel Villa Dubrovnik zavrijedio je čak dvije prve nagrade te je dvoje dubrovačkih djelatnika proglašeno najboljima. Čestitamo svim dobitnicima, pojedincima i tvrtkama na ovim vrijednim priznanjima!

Na sinoćnjoj svečanosti dodijeljene su nagrade i priznanja Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, održivi turizam, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku), te ljude u turizmu (Čovjek – ključ uspjeha u turizmu; godišnja nagrada „Anton Štifanić”) i nagrade za tri najbolja projekta srednjim strukovnim i umjetničkim školama. Dubrovnik je dobio nagradu kao najbolja city break destinacija, uz ostale zaista brojne nagrade i priznanja.

Ostale city break destinacije

U kategoriji „City break destinacija”, ispred Zagreba i Splita, našla se i općina – Konavle, najuspješnije je odredište ruralnog turizma.

Dubrovnik

U Dubrovnik je pošlo i više nagrada u kategoriji „Čovjek – ključ uspjeha”, pa je tako nagradu za djelatnika godine dobila Katija Zvone-Krmek iz hotelske kuće ALH kao najbolja djelatnica prodaje i marketinga u turizmu te Mateo Gverović iz kompanije Valamar Riviera kao najbolji kuhar.
Dubrovački hoteli zavrijedili su najveći broj nagrada u kategoriji „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku”, što je još jedna potvrda visokoj kvaliteti hotelskog smještaja u Dubrovniku.
Valamar Lacroma najbolji je kongresni hotel u Hrvatskoj, najbolji odmorišni hotel s 5 zvjezdica jest Hotel Dubrovnik Palace, dok je najbolji odmorišni hotel kategorije 4* Hotel Neptun, a u istoj kategoriji treće mjesto pripalo je hotelu Valamar Argosy.
Najbolji wellness hotel u Hrvatskoj opet je jedan dubrovački hotel – Valamar Dubrovnik President, najbolji mali obiteljski hotel jest Boutique hotel Pucić Palace, a čak dvije nagrade pripale su hotelu Villa Dubrovnik koji je najbolji jedinstveni luksuzni hotel i najbolji luksuzni hotel u Hrvatskoj.
ACI marini Komolac pripala je opet ove godine nagrada u kategoriji „Najbolja marina srednje veličine” i to treće mjesto.
Turistička zajednica grada Dubrovnika čestita svim nagrađenima – pojedincima i tvrtkama na ovim prestižnim priznanjima i zaista brojnim nagradama, posebno nagradi za najbolju city break destinaciju.