Apolitični

DUBROVNIK: Daleka obala pokazala se vrlo ‘dalekom‘

Iz Grada poručuju kako su koncert organizirali s najboljom namjerom, ali da će ubuduće razmisliti o drukčijim načinima organizacije

Posebna regulacija koncerata na otvorenom – mogu se održavati samo ako publika ima covid potvrde.

Time je stožer onemogućio pristup necijepljenim i nepreboljenim građanima na ovakva događanja. Što o tome misle građani, zorno je pokazao koncert Daleke obale, upriličen baš povodom Dana dubrovačkih branitelja. I sam frontmen grupe osjećao se nelagodno, pa je više puta pozvao da se publika iza ograde, koja je bila daleko mnogobrojnija od nekolicine unutar ograde, pusti pred pozornicu.

– Voljeli bi da se ne dijelimo. Dajte, pustite ljude unutra. Počet ćemo s najljepšom hrvatskom domoljubnom pjesmom. Ne možemo početi svirati dok ljudi ne dođu ovamo – pozvao je frontman grupe. Nekoliko dana prije koncerta dijelilo se 400 karata za one s covid potvrdama, ali broj unutar ograde nije prešao 50-tak ljudi.

Mnogi s covid potvrdama solidarizirali su se s onima iza ograde i ostali s njima, svjedoče sudionici događaja.

Slikovito rečeno, izgledalo je to ovako – u prvim minutama koncerta pred Dalekom obalom bio je omeđeni ‘pusti otok’ s Orlandom kao palmom, a tek u daljini naziralo se ‘kopno’ načičkano publikom. Između su patrolirali ‘morski psi’, opisuje nam sudionik. 

Da su covid potvrde ‘promašile futbal’, pokazuje i novo pravilo koje danas stiže iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – svi bliski kontakti zaraženog novim sojem omnikron moraju u karantenu na 14 dana bez obzira jesu li cijepljeni, preboljeli ili ništa od toga.  

Cijeli članak možete pročitati na: dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay