Apolitični

Dubrovački zimski festival čarobno privlačan

Dubrovački zimski festival čarobno privlačan

Organizacijom raznovrsnog programa trećeg zimskog festivala, Dubrovnik – grad festivala i festa, će osigurati zabavnu, kulturnu i gastronomsku ponudu na najatraktivnijim lokacijama u Gradu i okolici.
Jedinstveni grad svjetske kulturne baštine će živnuti u novom ruhu okićen blagdanskom rasvjetom. Festival koji će trajati kroz sve zimske mjesece pružit će brojne razloge za okupljanje. Zabavite se u kazalištu, posjetite galerije i muzeje, naučite kako se rade tradicijske dubrovačke slatke delicije, uživajte u programima tradicionalne Feste sv.Vlaha, maškarajte se i prošetajte Stradunom ili proslavite Valentinovo u jednom od najromantičnijih gradova svijeta. Ovogodišnji Dubrovački zimski festival započinje 19. studenog i trajat će do 1. ožujka

FESTA SV. VLAHA
Dan dubrovačkoga parca svetoga Vlaha, starca koji na dlanu nosi Grad i čiji kipovi obilježavaju dubrovačke zidine i gradske ulaze, posebni je dan Grada Dubrovnika još od daleke 972. Slavlje je posve posebno, tipično, dubrovačko. Niz svjetovnih i sakralnih koncerata, prezentacije knjiga, izložbe, kazališne predstave posvećene su svecu zaštitniku čiji kipovi bdiju nad nama. Sve započinje ceremonijalnim otvaranjem Feste na Kandeloru (Svijećnicu) 2.veljače, a najvažniji događaj je procesija gradskim ulicama na sam dan Feste 3. veljače.

 

DUBROVAČKI KARNEVO
I naši su stari ludovali, pa možemo i mi … izreka je koja se u Dubrovniku čuje u vrijeme karnevala. Svi uzrasti imaju po jedan dan za pokazati svoje pravo lice, a zadnji dan „ultimi od Karnevala” se sprema najveći tulum pod maskama. Uživajte u društvu likova iz bajki, vila i vilenjaka te osjetite lude ritmove žive glazbe, plešite pod maskama, osjetite posebnu atmosferu šale, smijeha, veselja, radosti, satire….osjetite posebni duh Grada u vrijeme Karnevala!

VALENTINOVO U DUBROVNIKU
Dubrovnik nudi svoj šarm, povijest, bezvremenske ljepote i poseban ugođaj za ljubitelje tijekom Valentinova, kao i već dugi niz godina prepoznat je kao jedan od najromantičnijih gradova na svijetu, jedno od najljepših mjesta za romantični provod.