Apolitični

Dubrovački polumaraton – dubrovačka novost

 

Dubrovčani uživaju u turističkom ugođaju, u svojim iznimno lijepim i vrijednim kulturnim i povijesnim znamenitostima, ali i u nekim športskim događajima. Jedan od njih je skorašnji „Dubrovački polumaraton“ koji će se realizirati od 10. do 11. svibnja 2015. godine i koji kao športsko druženje predstavlja novi sportsko–turistički sadržaj u gradu svetog Vlaha.

Privlačnost ovog novog sportskog susreta temeljena je na činjenici da je Dubrovnik, grad domaćin, dio UNESCO–ve svjetske zaštićene kulturne baštine, smješten na terenu vrlo atraktivnom za maratonsko trčanje, a posebno što će se 2K (dvokilometarska) utrka s ograničenim brojem sudionika održati na dubrovačkim zidinama, najznačajnijoj dubrovačkoj atrakciji, potvrđuju nam organizatori utrke.
U daljnjem dijelu ističu pojedinosti rute polumaratona duga 21,1 km, a utrka će krenuti od Ploča, potom se nastavlja područjem od Pila do Kantafiga s okretom pokraj ACI marine u Komolcu i ciljem na najljepšem mogućem mjestu – Stradunu. Na ovakvoj športskoj manifestaciji koju će mnogi pogledati, a i brojni u njoj sudjelovati potrebno je bilo kvalitetno osmisliti slogan koji u konačnici glasi „Više od utrke“. Dakle, nije samo riječ o sportskom događanju, već će se putem trčanja promovirati zdrav stil života, sve u zagrljaju povijesnih spomenika, uz klapsku pjesmu i blagoslov sveca zaštitnika Dubrovnika.

Dubrovački polumaraton prilika je i vama koji ne sudjelujete u ovakvim športskim manifestacijama da se bar okušate i pokažete snagu, želju i energiju i upišete još jedan mali uspjeh u svoj životopis.

 

D. Šabić, mag. nov.