Apolitični

Dubrovački gudački kvartet muzicira u crkvi sv. Spasa

Koncert pod svijećama naziv je serije koncerata klasične i komorne glazbe koje izvode „specijalizirani“ glazbeni sastavi dubrovačkog kraja. U takve zasigurno spada i Dubrovački gudački kvartet koji će na radost svih poklonika i štovatelja ozbiljne glazbe prirediti glazbeni koncert u srijedu, 3. lipnja u 21 sat u crkvi sv. Spasa.

Kvartet je osnovan 1983. godine s tendencijom sviranja djela iz vremena baroka, romantike i klasike, a počesto su im na repertoaru suvremena djela hrvatskih skladatelja. Kako im je izbor pjesama uistinu raznolik i širok, često i uz renomirane soliste pozivi za nastupe redovito dolaze iz svih područja Lijepe Naše, ali i iz inozemstva. Ansambl sa svojim suradničkim odnosom na prigodnim svečanostima uveličavaju ugledni glazbenici poput Sandyja Cobenzla i Pietra Cavaliera, što mu daje za pravo pohvaliti se na umjetničkom izražavanju.

Glazbeno muziciranje u crkvi sv. Spasa u Dubrovniku redovito je pa vas i ove srijede pozivamo na zajedničko druženje na zadovoljstvo svih poklonika ovakve glazbe. Podsjećamo kako kvartet sačinjavaju tri dame, Mara Đurović na violini, Lidija Martinović koja svira violu i Vanda Cobenzl Đanić uz violončelo, dok je jedini gospodin ansambla violinist Slobodan Begić.

Više u kategoriji: Kultura; Glazba

D. Šabić, mag. nov.