Apolitični

Dubrovački gradonačelnik: ‘Moramo biti brži, svi britanski turisti će nam pobjeći u Grčku!‘

Ako Ministarstvo turizma i Ministarstvo vanjskih poslova uskoro ne potpišu bilateralni sporazum s Velikom Britanijom, britanski turisti pobjeći će nam u Grčku i Cipar, poručio je za Jutarnji list gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković upozorivši kako su ostale zemlje Mediterana Britancima već omogućile prelazak granice s potvrdom o cijepljenju, a Hrvatska iz nepoznatog razloga još čeka.

“Mi naprosto moramo biti brži i organiziraniji, Grčka je već poslala jasnu poruku na britansko tržište najavivši im kako će u zemlju, osim uz pomoć negativnog testa ili potvrde da su stekli imunitet na covid-19, Britanci moći ulaziti i s potvrdom o cijepljenju. Isto je napravio Cipar, Portugal je u dovršetku tog procesa, a jedino Hrvatska i Španjolska još nisu definirale pravila igre ni to iskomunicirale prema Velikoj Britaniji”, zabrinut je Franković.

DESTINACIJE

U tekstu pod nazivom “Vaš vodič za najbolje europske ljetne destinacije – i kada ih možete posjetiti”, britanski The Sun 13. ožujka daje pregled otvaranja i pravila prelazaka granice za Grčku, Španjolsku, Italiju, Portugal, Cipar, Francusku, Kanare, Baleare, Tursku i Hrvatsku.

Apsolutni hit je, naravno, Grčka koja je među Britancima i inače jedna od najpopularnijih destinacija, no ove godine dodatno se uzdigla zbog najave da će cijepljene Britance preko granice puštati od 1. svibnja.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay