Apolitični

Državno natjecanje Robokup 2023. u Imotskom

Nakon niza uspjeha u natjecanjima iz robotike, odlučeno je da će osnovna škola „Stjepan Radić“ iz Imotskog, biti domaćin državne razine 16. Robokupa, od 21. do 23. travnja 2023. godine

Nakon niza uspjeha u natjecanjima iz robotike, odlučeno je da će osnovna škola „Stjepan Radić“ iz Imotskog, biti domaćin državne razine 16. Robokupa – ekipnog natjecanja učenika u području elementarne robotike, kojeg svake godine organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama.

Natjecateljsku ekipu čine tri učenika osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola od petog do osmog razreda koje na natjecanje dovodi jedan mentor. U popratne aktivnosti Robokupa uključena su djeca predškolske dobi, učenici nižih razreda osnovnih škola i djeca s teškoćama u razvoju.

S uzbuđenjem iščekujemo provedbu natjecanja, te smatramo kako je ova organizacija 16. Robokupa ujedno i potvrda osnovnoj školi „Stjepan Radić“ da je prepoznata kao centar Imotske krajine u poučavanju robotike, programiranja i novih tehnologija gdje djeca imaju priliku pokazati svoja znanja, vještine, inovativnost i kreativnost.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay