Apolitični

Državni stručni skup profesora francuskog jezika

Državni stručni skup profesora francuskog jezika ili kako Imoćani odlično govore francuski jezik Nakon tri dana stručnih predavanja i razmjena iskustava u subotu je u Imotskom završen stručni državni skup profesora francuskog jezika. Čak 45 profesora iz mnogih naših škola od Osijeka do Dubrovnika tri dana su nizom predavanja, uz sudjelovanje i četiri eminentna profesora iz Francuske, upotpunjavali svoje znanje o tom važnom svjetskom jeziku. Ovaj skup organizirala je Agencija za odgoj i obrazovanje uz pomoć svoje vanjske suradnice, prof. Slavenke Markota iz Imotskog.


– Jako smo zadovoljni radom ovog trodnevnog stručnog skupa gdje smo razmijenili mišljenja s našim kolegama iz mnogih škola Hrvatske, a također su i stručnjaci iz Francuske itekako upotpunili skup. Slični državni skupovi francuskog jezika organizirani su isto tako u Imotskom 1998. i 2001. godine, što Imotski svrstava u grad koji itekako ima potencijala prema mišljenju Agencije kada je u pitanju učenje i korištenje francuskog jezika. Moram priznati da su nam gosti bili iznimno oduševljeni gostoprimstvom, a posebno ljepotama našeg Imotskog kao i njegovim prirodnim vrijednostima – riječi su glavne organizatorice skupa, prof. Slavenke Markota.
Imotske škole, posebno srednje, ali i osnovne, kao „Silvije Strahimir Kranjčević” iz Lovreća, potom škola „Tin Ujević” iz Krivodola, Osnovna škola „Stjepan Radić” iz Imotskog te Osnovna škola „Zmijavci” imaju dugogodišnju tradiciju učenja francuskog jezika. Do sada su mnogi učenici upravo u poznavanju toga svjetskoga jezika osvajali brojne državne i međunarodne nagrade.

Više u kategoriji: vijest dopisnika

Braco Ćosić