Apolitični

Država u srpnju dijeli subvencije za kupovinu električnih vozila

FOND za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost do kraja godine će putem javnih poziva i natječaja građanima i gospodarstvu dodijeliti više od 600 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte energetske učinkovitosti u zgradarstvu i transportu, izvijestili su iz Fonda.

Koncem lipnja i u prvoj polovici srpnja, Fond nastavlja i sa sufinanciranjem kupnje električnih vozila. Osigurano je po 22 milijuna kuna za građane i isto toliko za pravne osobe, dok će dodatnih 10 milijuna kuna biti uloženo u sufinanciranje punionica za električna vozila. Procedura prijave bit će vrlo slična kao u prethodnih godina, a subvencije za kupnju električnih automobila iznosit će do 70 tisuća kuna.

Kako bi se poticao daljnji razvoj održive mobilnosti, Fond u rujnu planira objaviti i javni poziv za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila na alternativna goriva za gradski prijevoz vrijedan 100 milijuna kuna te onaj za promicanje projekata integriranog i inteligentnog prometa i razvoja infrastrukture za alternativna goriva na lokalnoj i područnoj razini u vrijednosti od 30 milijuna kuna.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay