Apolitični

Država daje 100 milijuna kuna za sustave korištenja obnovljivih izvora energije

Objavljen je Javni poziv za sufinanciranje projekata vezanih za obnovljive izvore energije, namijenjen pravnim osobama kao što su ustanove, zadruge, trgovačka društva, obrtnici, OPG-i i stambene zgrade…

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije namijenjen raznim pravnim osobama. Predviđeni budžet je 100 milijuna kuna, a zbog velikog interesa potencijalnih korisnika, zaprimanje prijava započet će 12. travnja od 9 sati.

Što se sufinancira?

Korisnicima će za nabavu i ugradnju sustava na jednoj ili više lokacija na raspolaganju biti 40, 60 ili 80% sufinanciranja, ovisno o statusu lokacije na kojoj se provodi projekt. Sustavi za koje je moguće dobiti sufinanciranje su dizalice topline, sunčani toplinski kolektori korisnog djelovanja najmanje 70%, kotlovi na drvnu sječku/pelete ili pirolitički kotlovi korisnog djelovanja najmanje 87% te integrirane fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju.

Kako se prijaviti?

Kako bi se prijavili, zainteresirani korisnici trebaju na vrijeme pripremiti svu potrebnu dokumentaciju, prema uputama dostupnima na stranicama Fonda.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay