Apolitični

Društvo prijatelja kulturne baštine Split slavi 45. obljetnicu osnutka, Kečkemetu godišnja nagrada

Društvo prijatelja kulturne baštine Split slavi 45. obljetnicu osnutka, a prof. dr. sc. Josip Vrandečić promovirat će tom prigodom 41. broj časopisa Kulturna baština, piše Dalmatinski portal.
Društvo prijatelja kulturne baštine Split poziva sve zainteresirane na proslavu 45. obljetnice osnutka ovog četvrtka, 22. rujna, u 20 sati u Muzeju grada Splita. Tom prigodom će prof. dr. sc. Josip Vrandečić promovirati 41. broj časopisa Kulturna baština, dok će knjigu dr. sc. Stanka Piplovića Izgradnja Splita u XIX. stoljeću promovirati prof. dr. sc. Dina Ožić-Bašić. U sklopu proslave obljetnice Društvo će dodijeliti godišnju nagradu prof. dr. sc. Dušku Kečkemetu za izniman doprinos radu društva. Prof. Kečkemet je jedan od osnivača Društva, dugogodišnji urednik, recezent i autor brojnih članaka u časopisu Kulturna baština. Uz to, održao je tijekom godina niz stručnih predavanja za članove Društva i zainteresiranu javnost. Učenici Glazbene škole Josip Hatze upriličit će proslavu prigodnim glazbenim programom, a nakon završetka programa bit će organiziran prigodni domjenak za sve uzvanike.

Društvo prijatelja kulturne baštine Split

Društvo prijatelja kulturne baštine Split osnovano je 1971. godine te neprekidno djeluje više od četiri desetljeća. Osnovano je sa svrhom upoznavanja, predstavljanja, promicanja, publiciranja i općenito očuvanja svekolike kulturne baštine. Društvo je tijekom svog 45-godišnjeg djelovanja organiziralo predavanja i stručne izlete. Članovi Društva su djelovali u različitim odborima, komisijama, forumima i znanstvenim skupovima. Društvo se javljalo kao organizator manifestacija, obljetnica, izložaba, postavljalo je i spomen-ploče na značajne lokalitete i prostore grada Splita. Posebno mjesto u djelovanju Društva zauzima i izdavačka djelatnost. Kroz godine rada je izdan zavidan broj publikacija, a posebno se ističe godišnjak Kulturna baština koji redovno izlazi od 1973. godine.