Apolitični

Drugi o nama: Posjetite Hvar, skriveni dragulj Europe!

Europska neprofitna organizacija European Best Destinations-EBD uvrstila je naš najsunčaniji otok Hvar među 13 manje poznatih turističkih mjesta u Europi uz preporuku da bi ih bilo dobro posjetiti ove godine jer su „skriveni dragulji” Europe.
Organizacija između ostalog navodi da Europa ima nevjerojatne i dobro poznate destinacije u svijetu poput Londona, Amsterdama ili Pariza, ali i tisuće manje poznatih ili i nepoznatih odredišta koja nazivaju i europskim skrivenim blagom.
Među njima je, na našu sreću i veliko zadovoljstvo, Hvar u Hrvatskoj kojeg opisuju kao mjesto jedinstvenog spoja raskošne mediteranske prirode, bogate kulturno-povijesne baštine i mondene turističke suvremenosti kojemu je okrenutost prema južnoj, sunčanoj strani svijeta podarila privlačnost i vedrinu.
Navode i da je to jedno od omiljenijih turističkih odredišta dalmatinske rivijere i neiscrpan izvor lijepih prizora, ugođaja i avantura.
Uz Hvar, na popisu EBD-ovih europskih 13 skrivenih dragulja za ovu godinu su još Piran u Sloveniji, malo morsko selo na talijanskoj rivijeri Portofino, mistični gradić Coimbra u Portugalu, koloristički Burano u Italiji, brdovito mjesto Mellieha na Malti (poznat i kao rajsko te selo Popaja jer je tamo 1980. sniman film o Popaju s prošle godine preminulim glumcem Robinom Williamsom), Tenby u Walesu, poznat po uličnim barovima i dobrim hotelima, Dinant u Belgiji (mjesto rođenja izumitelja saxofona Adolphe Saxa) i Sveti Stefan u Crnoj Gori.
Dodajmo da Organizacija EBD ima sjedište u Bruxellesu, a osnovana je prije šest godina i bavi se promicanjem europskih destinacija, turizma i kulture surađujući s brojnim turističkim uredima i pokrivajući više od 355 europskih odredišta. Jedno od njih je i naš atraktivni otok Hvar.
Više u kategoriji: Turizam
Izvor i foto: hvar.hr
D. Šabić, mag. nov.