Apolitični

Dream Theater sviraju puna četiri sata u Domu sportova

Prog rock titani Dream Theater, jedan od najznačajnijih bendova žanra, nalaze se na europskoj turneji u sklopu koje dolaze u Malu dvoranu Doma sportova u petak 27. svibnja 2022.

Nakon osam godina Dream Theater se vraća u Zagreb u sklopu velike “Top Of The World” serije koncerata, koja prati aktualan album A” View From The Top Of The World”, a nastup u Hrvatskoj bit će jedini u regiji. Legende progresivne rock glazbe u Dom sportova donose svoju kompletnu produkciju od zvuka do svjetla i videa, a kao predizvođač će im se pridružiti kanadski prog metal pjevač i gitarist Devin Townsend. Zagrebački koncert trajat će čak četiri sata!

U više od 30 godina karijere, imaju 15 milijuna prodanih albuma, dvije Grammy nominacije i jednu osvojenu. “Images & Words” Rolling Stone je uvrstio na popis 100 najboljih metal albuma, čitatelji su izglasali “Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory” kao najbolji prog rock album svih vremena, a časopis Classic Rock ga je uvrstio među najbolje konceptualne. Bend je na Billboardovoj ljestvici 200 najboljih s albumom “Black Clouds & Silver Linings”, a upisan je i u Long Island Music Hall of Fame.

Cijeli članak možete pročitati na: soundguardian.com

Foto: Rayon Richards