Apolitični

„Dražen – život i djelo košarkaškog Mozarta” napokon u prodaji

Nakon tri godine intenzivnog istraživanja i pisanja, knjiga australskog sportskog novinara Todda Spehra, „Dražen – život i djelo košarkaškog Mozarta” napokon je dovršena te će u petak biti predstavljena hrvatskoj publici. Knjiga je u Australiji u prodaji od prošle godine, a hrvatsko izdanje spremno je za promociju knjige i prodaju koja će biti moguća od ovoga petka.

Predstavljanje knjige „Dražen – život i ostavština košarkaškog Mozarta” svečano će se održati u petak, 21. listopada, u 18 sati u šibenskom Muzeju Dražena Petrovića. Knjigu će predstavljati sam autor, Todd Spehr, Draženov suigrač Zoran Čutura te urednik knjige Vid Jakša Opačić.

Za potpuniji umjetnički doživljaj promocije knjige pobrinut će se gudački kvartet Zagrebačke filharmonije koji će atmosferu u Muzeju učiniti još ugodnijom i svečanijom.

Dražen – vječno sportsko nadahnuće

„Dražen – život i ostavština košarkaškog Mozarta” djelo je koje na čak 470 stranica opisuje Draženov život i razvoj košarkaške karijere ovoga velikog sportaša. Tri godine, Todd Spehr sustavno je i temeljito istraživao Draženov privatni život i karijeru, u sklopu čega je razgovarao s čak 70 sugovornika koji su bili dio Draženova života od njegova najranijeg djetinjstva pa sve do prerane i tragične smrti ovog košarkaškog velikana.

U predgovoru knjige, autor Todd Spehr osvrće se ne samo na Draženovu sportsku veličinu i neupitan talent, već i na moralnu razinu njegova lika koji je teškim radom i borbom postao jedan od najvećih košarkaša naših područja, ali i jedan od prvih Europljana koji se okušao u NBA ligi. Taj čin ne samo da ga je lansirao u nevjerojatne košarkaške i sportske visine, već je i utabao put brojnim drugim talentiranim košarkašima da pristupe i postanu dio NBA lige.

Opisujući Dražena kao sportsku zvijezdu u usponu čiji je život naglo prestao, Todd Spehr Draženov život i ostavštinu smatra nadahnućem koje je pomoglo brojnim drugim sportašima, a može biti i nit vodilja u budućnosti svima kojima je to potrebno.