Apolitični

Dragica Tomašković, žena velikog srca, osvojila „Splitski cvit”

Splitski cvit na ponos i zadovoljstvo svih žena podno grada Marjana ove godine otišao je u ruke Dragice Tomašković, vrijedne i humane žene velikog srca koja je u svoju obitelj primila čak sedmoro djece. U razgovoru za medije s vidnim zadovoljstvom istaknula je kako udomiteljstvo nije teško, te da bi se mnogi mogli okušati u tome. „Tako će u životu dotaknuti jednu novu sreću”, kaže nam slavljenica kojoj su po proglašenju pobjednice u trenutku dok je njeno ime i prezime izgovarao splitski gradonačelnik Ivo Baldasar na licu potekle suze radosnice. Ovim svečanim trenutkom u prestižnoj Vili Dalmacija, Dragica je primljena u društvo dobitnica ovoga priznanja – Dijane Aničić iz splitskih Anđela, Đordane Barbarić iz udruge MoST te Danijele Jelić iz Lastavica.


• Sve latice ovoga cvijeta dobile su plaketu za svoj doprinos i dugo sjećanje na ovaj humani u društveni odabir, a „prva među jednakima”, kako je dobitnicu nagrade nazvala Milena Mratinić, predsjednica udruge Naš kvart i idejna začetnica Splitskoga cvita, ipak može biti samo jedna. Poštovane i cijenjene dame bile su praćene budnim okom stručnog žirija koji su činili četiri muškarca i jedna žena. Tako su u žiriju kojemu nije bilo nimalo lako donijeti odluku sjedili Zdravko Reić, legenda športskog novinarstva, potom glavni urednik Slobodne Dalmacije Ive Bonković, glavni urednik Radio Splita, Zoran Vukičević i novinara RTL-a, Ilija Radić dok je uzdanica ženske populacije bila alfa i omega Splitskoga cvita Milena Mratinić.


Po završetku svečanosti zamolili smo pobjednicu za nekoliko prigodnih riječi koja je za Terracon TV i Terracon News iskazala zadovoljstvo ovim trenutkom, ali i pozvala sve dobre ljude da se uključe u akciju udomljavanja djece. Kako je bilo sjediti u stručnom žiriju i s kojim kriterijima, otkrio nam je kolega Vukičević s Radio Splita, a prvi čovjek Splita Ivo Baldasar o tome što ovakvi događaji znače za sam grad i sredinu u kojoj žive vrijedne i samozatajne žene koje imaju istinske vrijednosti, a javnosti su malo ili nikako poznate. Osim njih, među splitskim laticama se ove godine našla i vrhunska glazbena umjetnica Meri Cetinić te smo je upitali smo za komentar.


Svakako moramo istaknuti da su izuzetno lijepo organiziranu svečanost priznanja uveličali učenici glazbene škole Josipa Hatzea – Margareta Sabljić i Lukas Marin Tomas na violončelu te Ante Bulić (truba). Prvakinja drame splitskoga HNK-a Bruna Bebić izrecitirala je dvije pjesme poljske pjesnikinje Wisławe Szymborske – Na izmaku stoljeća i Ženski portret.
Pogledajte, dakle, što se događalo nakon završetka dodjela nagrade i priznanja Splitskog cvita uz posebne čestitke organizatorici Mileni Mratinić, predsjednici udruge „Naš kvart”.


Više u kategoriji: Život; Osobe
Video: Teo Peričić
D. Šabić, mag. nov.