Apolitični

Dr. Ivan Nasić, organizacijski i programski Sinjska alka može započeti

Viteško alkarsko društvo u potpunosti je koncentrirano na organizaciju ovogodišnje 300. alke. Uprava VAD-a na čelu s Dr. Stipom Jukićem i tajnikom dr. Ivanom uz tehničku pripremu alke istodobno radi i na realizaciji drugih velikih projekta vezanih z alku, poput alkarskih dvora, muzeja, monografije i drugih. Prije početka ovogodišnje alkarske priredbe porazgovarali smo s tajnikom društva, gosp. Nasićem o alkarskim aktualnostima.
Dr . Nasić, Sinjani često koriste govorni izraz „sve je spremno za početak prve trke”, možete li to potvrditi vi kao tajnik društva koji na sebi nosi breme organizacije?
– Hvala vam na interesu vama i vašem portalu. Pa, za alku je sve spremno, potpuno je sve pripravno za otvaranje velebnog muzeja kao i za promociju igranog dokumentarnog filama o alki, te za promociju marke i alkarskog leksikona. Dakle, sve ono što smo cijelu godinu pripremali sada ulazi u finale i kroz ova tri dana će se realizirati uz veliku feštu.
Spominjete veliku feštu, pojasnite nam, s obzirom na to da je obljetnica velika 300., znači li to da ste puno više truda i energije uložili za prvi vikend kolovoza?
– Da, tako je. Upoznali smo javnost o radu samog društva, u ovom sastavu djelujemo punih sedam godina, i mogu kazati kako su svi zacrtani projekti realizirani. Dakle, naša programska knjižica svjedoči da smo realno i dobro planirali, te se evo na kraju pokazalo da smo i više od onoga planiranog realizirali i ostvarili. Pod velikom feštom podrazumijevam veliku obljetnicu alke, praktično smo je medijski promovirali kako bi postala nacionalna obljetnica i vjerujem da će se i tako dostojno izvršiti.

Jeste li ponosni na ono što ste u ovih sedam godina uz kolege u upravi i članove društva odradili ostvarili?
– Pa vidite, mi smo udruga građana, neprofitna organizacija, a uspjeli smo u proteklih sedam godina izrealizirati investiciju vrijednu oko 90 milijuna kuna uz veliku potporu, države, županije i grada, ali tu je otprilike 40 – 45 % sredstava iz alkarskog društva. Uistinu jako puno truda stoji iza ovih nabrojanih alkarskih projekata.
Dr. Nasić vaša poruka prije početka alke?
Želim ugodan boravak svima koji će pohoditi naš Sinj, a alkarima bistro oko i čvrstu desnicu.
Zahvaljujem na razgovoru.
– Hvala i vama.

Više u kategoriji: kulturna baština
D. Šabić, mag. nov.