Apolitični

Doživite uskrsnu čaroliju u Splitu!

U tjednu smo iščekivanja čarolije velikog blagdana Uskrsa. Svaka veća i manja mjesta u Dalmaciji obilježavaju Veliki tjedan prigodnim programom čuvajući tradiciju, običaje i kulturnu baštinu, a posebno je zanimljivo u Splitu. Uživajte u proljetnim zrakama sunca uz okuse i mirise Uskrsa koji će preplaviti splitsku Rivu!
Od 28. 03. 2016. do 01.04. 2016. posjetite SPALATUM EXPO sajam na kojem će biti prezentirane tradicionalne uskrsne delicije i bogata turistička ponuda Splita i Dalmacije.
Veseli program očekuje i naše najmlađe, stoga pripremite svoje kistove za oslikavanje najšarenijih pisanica.

PROGRAM
Ponedjeljak 21. 03. – srijeda 23. 03. od 10 – 12 sati na Rivi
Sekcija umjetnika branitelja grada Splita (ZUSVDDR) od ponedjeljka do srijede oslikavat će na Rivi uskrsno jaje veličine jedan metar uz još mnogo manjih pisanica. Zato pozivamo sve koji se žele uključiti da dođu na Rivu i da sudjeluju u uskrsnoj čaroliji boja i oslikavanju pisanica svaki dan 10 – 15 sati. Oslikane pisanice mogu se ponijeti kući.

 

Utorak: 22. 03. u 10 sati
HŽ Putnički prijevoz u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita 22. ožujka 2016. organizirao humanitarnu vožnju dječjega uskrsnog vlaka „Zeko-express” na relaciji Split – Labin Dalmatinski i natrag. Vlak je vozio oko 100 djece iz splitskih udruga „Srce” (Udruga osoba s cerebralnom paralizom) i „Sanus” (Klub roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti), a uz prigodni program u kojemu su sudjelovali i članovi udruga, a Zeko je djecu razveselio darovima koje su osigurali pokrovitzelji.

Nedjelja: Uskrs, 27. 03. 10 – 12 sati na Prokurativama
Turistička zajednica grada Splita u suradnji s Udrugom kuhara SKMER prvi put organizira „Slasno Uskršnje jutro” na Prokurativama na sam Uskrs, 27.03. u 10 -12 sati.
Građanima Splita i njihovim gostima podijelit će se uskršnje delicije: domaća šunka pečena u kruhu, sirnice, pisanice, domaći kruh, mlada kapulica i cvijet soli.
Turistička zajednica organizira igru za najmlađe, a najspretnije očekuju bogate nagrade. Splićane i njihove goste zabavljat će grupa Providenca.
Uskrsni ponedjeljak, 28. 03.,otvaranje sajma u 12 sati na Rivi
Od 28. 03. 2016. do 01. 04. 2016. posjetite SPALATUM EXPO na Rivi u organizaciji tvrtke Spalatum DMC d. o. o. Sajam će trajati četiri dana na kojem će biti prezentirane tradicionalne uskrsne delicije i bogata turistička ponuda Splita i Dalmacije. Otvaranje sajma predviđeno je za točno u podne na Uskrsni ponedjeljak.
Dođite i budite dio uskršnjeg ozračja na splitskoj Rivi.

 

Više u kategoriji: Kulturna baština
Izvor i foto: visitsplit.com
D. Šabić, mag. nov.