Apolitični

Dosad najveća franšiza Muzeja iluzija otvorena u Šangaju

U samo četiri godine od otvaranja u Zagrebu, Muzej iluzija djeluje na petnaest lokacija diljem svijeta, a najnoviji, u Šangaju, otvoren je u neposrednoj blizini slavne obalne šetnice The Bund.

“Namjera je kineskog partnera u suvenirnici Muzeja iluzija nuditi i hrvatske proizvode kako će oni postajati dostupni na kineskom tržištu”, priopćeno je.

Šesnaesta franšiza Muzeja iluzija nastavak je uspješnog puta tog jedinstvenog hrvatskog turističko-edukativnog proizvoda – Muzej je dosad otvoren u New Yorku, Kansas Cityju, Hamburgu, Torontu, Ljubljani, Beču, Muskatu (Oman), Beogradu, Kuala Lumpuru, Dubaiju, Ateni, Berlinu, Tbilisiju te u Zadru, a uskoro bi se trebali otvoriti i muzeji u Bruxellesu, Dallasu, Dohi, Istanbulu, Las Vegasu, Miamiju, Parizu, Rijadu, Rimu, Stuttgartu.

Posjetitelji se mogu, među ostalim, pokušati oduprijeti gravitaciji u Kosoj sobi, doživjeti kako im se prijatelj, partner ili učiteljica smanjuju ili rastu pred očima, izgubiti se u beskonačnosti Sobe ogledala, poslužiti nečiju glavu na pladnju te se ‘popeti’ na strop u Obrnutoj sobi.

Originalni koncept Muzeja iluzija razvijen je u Zagrebu 2015. godine, a prvi je otvoren u središtu grada, u Ilici.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay