Apolitični

Doris Pack – ugledna europska parlamentarka u Hrvatskoj!

Doris Pack u “Vinoteci Viola”

Povodom dolaska u Hrvatsku gđa Doris Pack, ugledna europska parlamentarka posjetila je Split i Gundulićevu 36 i za portal Terracon news dala kratku izjavu o svojim dojmovima o Hrvatskoj, njenim ljepotama, posebno se osvrnuvši na projekt Terracon news, kao prvi hrvatski apolitični portal.

Gđa Doris Pack

Doris Pack

Trenutno sam predsjednica Francusko-njemačke organizacije za kulturnu suradnju, radim i kao predsjednica Udruge Europskog Dječjeg Sajma Knjige, predsjednica sam perspektivnog teatra/kazališta – to je njemačko – francusko kazališni festival mladih.

Dakle, imam mnogo obaveza u raznim područjima kroz koje se često s prijateljima pokušavam upoznati s kulturama drugih zemalja. Ne samo moji prijatelji, eto uključuje se tu i moja sestra. Danas sam ovdje u Dalmaciji – bila sam 3 dana u Dubrovniku, sad sam u Splitu, posjetit ću još i Šibenik i Trogir i otići na Slapove Krke. Sve sam to već bila posjetila, prvi put sam bila na Slapovima  Krke s tadašnjim predsjednikom Sabora gosp. Domljanom odmah poslije rata 1995., također sam bila jako često s prijateljima u međuvremenu – i sad sam tu sa sestrom.

Za rođendan sam joj poklonila put u jednu ne tako poznatu zemlju – Hrvatsku. Ona nikad nije bila ovdje. Posjetila je mnogo zemalja svijeta – doduše ona je i starija od mene – i onda sam rekla da jedan tjedan moramo otići u Hrvatsku. I evo, ona je oduševljena kako je zemlja predivna, kako je bogata kulturom i očuvanim krajolikom, morem, čak i zaleđem. Hrvatska je kulturno veoma bogata zemlja i zato se nadam i vjerujem da mladi u Hrvatskoj to cijene. Znate, lijepo je na Mallorci… Ali ja radije boravim u Hrvatskoj. Ovdje je, Bogu hvala, ništa ili vrlo malo promijenjeno i uništeno gradnjom, nema puno velike ružne izgradnje po obali – zemlja se može osjetiti i doživjeti kakva je izvorno bila i kakva je danas…

Doris Pack i Jure Brekalo

Vjerujem da je Hrvatska uvijek vrijedna posjeta i nadam se da će Terracon News sve ove ljepote, a s tim i kulinarske mogućnosti kojima Hrvatska zbilja obiluje, mladim ljudima i svima nama ostalima na neki način učiniti dostupnima. Na taj način danas uz portal i preko youtubea možete vidjeti sve o Hrvatskoj i mislim da je to jedna odlična ideja…

I želim čestitati Terraconu što je toliko mladih ljudi integrirao u posao jer oni vjerojatno rijetko imaju velike šanse se pokazati/dokazati. I što mi se još posebno sviđa je činjenica da imate portal koji donosi samo pozitivne stvari i zanimljive ljudske priče, ne politiku ili vijesti kao što su one koje opisuju tko je došao ili otišao u ili iz parlamenta i slično. Vjerujem da je to jedna izuzetna stvar i želim svima koji tu rade i, naravno, osnivaču Juri Brekalu i njegovim mladim suradnicima jako puno sreće.

D. Šabić