Apolitični

Donatorska večer NK Zagora u Unešiću

Kako dalje? Često je to pitanje koje se posljednjih godina, gotovo iz tjedna u tjedan čulo na Borovištu, gdje je sjedište i adresa trećeligaša NK Zagore iz Unešića. Odnosno, kako namaknuti potrebna financijska sredstva, za rad kluba u kojemu ima ukupno 110 igrača, razvrstanih u 4 natjecateljske kategorije? Donacije, sponzorstva, dobrovoljni prilozi, sve ove godine su bili bitna i važna financijska stavka da Zagora iz malog Unešića već 11 godinu za redom igra treću nogometnu ligu, te da svojim igrama u kupu, gotovo svake druge godine, postane zaštitni znak nogometnog kupa za cijelo područje Republike Hrvatske u kojima se događaju iznenađenja.
Prošle sezone postojao je pokušaj da se na jednom mjestu okupe ljudi koji vole Zagoru, ili koji su na bilo koji način vezani za taj klub. Nakon ugodnog druženja, sakupilo se dovoljno financijskih sredstava kako bi se sezona mirno privela kraju.

Ove godine pod sloganom „I moja je Zagora“, krenulo se u projekt koji zbližava i okuplja ljude u kojima teče „krv zagoranska“ i koji će pomoći svom klubu da i dalje igra u trećoj ligi te da u nogometnom kupu već standardno prkosi puno jačima i bogatijima.
Prije 2 dana u prestižnoj i najboljoj lučici na Mediteranu, marina Frapa u Rogoznici, održana je druga donatorska večer za NK Zagoru.
Bilo je prestižno, važno, ugodno i zabavno naći se u jednoj večeri, u kojemu se ne zna što je bilo bolje. Možda glazbeni program u kojemu su ritam držali CIMA- bend iz Trogira, a kojemu su „glasa dali“ Ante Skelin, veliki ljubimac igrača i navijača Zagore, Marko Škugor, nova snaga na glazbenom polju, legenda i veliki prijatelj Zagore Dado Topić i KUD Zvona Zagore dirigentskom palicom nenadmašnog Denisa Šabića ili „spiza“, koja se postavljala na uvijek vrući švedski stol, a na kojemu su se našla sva blaga Božja. Ili je bilo zanimljivije natjecanje u pogađanju malog gola, u kojemu svaki promašaj „košta“ 500 kn, ali i u kojemu su legendarni hajdukovac, Ivica Šurjak, kao i 4 dopredsjednika Zagore: Živko Bulat, Joso Matijaš, Ivica Ivanišević i Zdravko Rajčić, na brzinu promašili i platili.
Aukcija je posebna priča u kojoj je briljira voditelj Denis Šabić. Odmjerenim i biranim riječima i svojim baršunastim vokalom držao je napetost i dizao cijene „do neba“, pa nikakvo čudo nije kada su se dva tabora („čulo se koliko oni novca imaju“ ) natjecala koji će podignuti više cijenu. Tako se „obična Pašajica“ prodala za 13 000 kn.
Kada se podvuče crta uz ugodno druženje, u prekrasnoj marini Frapa, sakupljeno je dovoljno sredstava da NK Zagora u Novu godinu uđe bez predznaka minus.
Mirko Matijaš