Apolitični

Dominik Novinc pjesmom polako osvaja Dalmaciju i…

Dominik Novinc pjesmom polako osvaja Dalmaciju i…

Dominik Novinc čiji roditelji potječu iz Slavonije, posljednjih nekoliko  godina radi kao projekt menadžer u Siemensu u kalifornijskom gradu Sacramentu, no, da može birati, kaže, njegova profesija bila bi glazba. Ovog zanimljivog čovjeka ugostili smo u Gundulićevoj 36  s kojim smo razgovarali za naš Apolitični portal u kojem je iskazao zadovoljstvo što su ga mediji polako počeli primjećivati.

Dominik je rođen i odrastao u Njemačkoj. Još kao dijete otkrio je ljubav prema hrvatskoj glazbi. S 10 godina krenuo je u hrvatsku glazbenu školu, gdje je naučio svirati harmoniku, klavijature i gitaru. Poslije je svirao dvije godine tamburicu u lokalnom folklornom orkestru. Nakon par godina pristupio je lokalnom bendu kao pjevač… početna je priča čovjeka  koji u sebi nosi  hrvatsku krv, pa često voli kazati da je pomalo Dalmatinac, Slavonac, Nijemaca i  sada Amerikanac.

Među zanimljivim informacijama Dominik je o sebi istaknuo: Dragi Denis  sada sam malo na odmoru na području dalmacije u Makarskoj i rado  bih iskoristio priliku da se mnogi upoznaju s mojom glazbom. Do sada sam snimio  dvije pjesme U mirnu noć i Zvizde nisu…, a treća je u procesu miksanja i zove se Oda moru. To su lijepe laganije dalmatinske ljubavne pjesme koje će vjerujem pronaći put do vaših slušatelja i gledatelja. Hvala ti na gostovanju u programu radio Splita kao i na ovom intervju za vaš cijenjeni portal te se nadam kako će mnogi prepoznati moju ljubav i vrijednost prema glazbi. Želja mi je u nekom vremenu snimiti desetak pjesama na kojima  radim i  jednog dana izdati album u Hrvatskoj. Pa stoga tražim izdavačku kući i glazbene suradnike s kojima želim surađivati, a neke sam već i upoznao. Također mi je želja sljedeće godine nastupiti na nekom od hrvatskih festivala , možda tu u Splitu, ili na Korčuli, Opuzenu ili Zagrebu . To bi mi pričinjavalo uistinu veliko zadovoljstvo meni i mojoj obitelji od koje imam potpunu potporu za moju ljubav prema glazbi.

 

Na kraju druženja nam je Dominik obećao po povratku u Ameriku kako će prenijeti našim Hrvatima koji žive u tom dijelu Kalifornije ugodne i lijepe dojmove posjeta Hrvatske, posebno Dalmacije i mnoge će pozvati da to isto učine. zahvalio se i medijima koji su mu otvorili prostor te tako donijeli još jedan dašak zadovoljstva u hobiju (ljubav prema glazbi) koji je  godina sastavni i neizostavni dio obitelji NOVINC.

Poželimo Dominikuu puno sreće u profesionalnom i obiteljskom poslu u Americi, te se nadamo kako će jednog dana povratkom u Hrvatsku nastupiti na hrvatskim glazbenim pozornicama kao respektabilni pjevač kojeg publika cijeni i obožava.