Apolitični

DOMINIK NOVINC, NOVI GLAZBENIK I KANTAUTOR IZ SAD-A, PRIPREMA SE ZA FESTIVAL I SVOJ PRVI ALBUM

DOMINIK NOVINC, NOVI GLAZBENIK I KANTAUTOR IZ SAD-A, PRIPREMA SE ZA FESTIVAL I SVOJ PRVI ALBUM

Dominik Novinc (39) živi sa suprugom i dvoje djece u Sacramentu, Kaliforniji. Od malih nogu bavi se hrvatskom glazbom, ali tek nedavno je otkrio svoj talenat za pisanje pjesama. Ove godine je izdao tri Singl pjesme “U MIRNU NOĆ” – “ZVIZDE NISU TILE” – “ODA MORU” koje se vrte na raznovrsnim radio stanicama diljem Hrvatske, Slovenije i BiH. Pjesme se mogu naći i na digitalnim glazbenim portalima kao Youtube, iTunes, Spotify itd.

Dominik je završio glazbenu školu u Njemačkoj, gdje je učio svirati gitare i klavijature. Sa glazbenim znanjem što je stekao kroz godine, Dominik piše sve svoje pjesme sam, uključujući tekst, glazbu, aranžman i čak veliki dio produkcije ide kroz njegove ruke. I ako je neovisan glazbenik, Dominik surađuje sa talentiranim glazbenicima sa područja Kalifornije, kao što je naš gitarista Emil Jakovčević, koji mu snima gitare.

“Ja sam veliki ljubitelj mora” kaže nam Dominik “melodije i tekstovi mojih pjesama podsjećaju na more i mediteran – kao na našu prelijepu Dalmaciju!” A pogotovo taj osjećaj možete čuti i doživjeti slušajući njegovu divnu i najnoviju pjesmu “ODA MORU” – koja dobiva vrlo pozitivne reakcije slušatelja.

Šta je tvoja želja? – pitali smo Dominika. “Želja mi je da se moja ljubav prema glazbi prepozna u mojim pjesmama – koje opisuju moje osobne emocije i doživljaje. Ja se nadam da slušatelji prepoznaju tu iskrenost moga rada. A onda je najlijepše kada se te pozitivne emocije (koju nudim slušateljima) uzvrate kroz pohvale i lijepe riječi. Jer baš to mi daje onu energiju da nastavim sa ovim radom kojeg toliko volim.”

Dominik priprema još više pjesama za kompletan album, koji bi trebao izaći slijedeću godinu. A uz to trenutno radi na jednoj festivalskoj pjesmi, koju će izvesti i odpjevati na jednom od naših dalmatinskih festivala idućeg ljeta.

Želimo Dominiku puno uspjeha u svome radu i nadamo se da ćemo čuti još mnogo lijepih pjesama.

Pratite Dominika na njegovoj Facebook stranici:

Pjesme “ODA MORU” i “ZVIZDE NISU TILE”