Apolitični

Domestic Split Festival na Rivi zove na druženje

Domestic Split Festival, manifestacija autohtonih proizvoda, tradicije i običaja iz cijele Lijepe Naše.

S početkom ljeta i ulaskom u turističku sezonu na splitskoj Rivi će se u organizaciji tvrtke Spalatum D.M.C. održati Domestic Split Festival od 15. do 19. lipnja. Riječ je o manifestaciji koja promovira i prezentira domaće proizvode i rukotvorine izlagača iz cijele Hrvatske uz goste iz nekih susjednih zemalja, ali i folklorne nastupe, klapske programe, kulinarske radionice i prezentacije starih zanata te tako štujući našu kulturnu baštinu i običaje.
Zašto baš ovo vrijeme sajma, odgovaraju iz organizacije, „jer smo ga uskladili s dolascima velikih kruzera u splitsku luku s ciljem da u danima kada je grad već pun turista omogućimo posjetiteljima ponudu kvalitetnih rukotvorina, domaćih proizvoda, suvenira, svega onoga što ovakve manifestacije čini jedinstvenim i prepoznatljivim ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. Živosti Domestic festivala doprinijet će i prezentacije starih zanata udruga koje dolaze iz svih dijelova Hrvatske, ali i gostiju iz Slovenije koji će prezentirati stare zanate na Rivi za vrijeme festivala.”
– Ako ste proizvođač domaće hrane, domaća radinost, obrt, OPG, izrađujete rukotvorine, vlastite kreacije, inovacije… Domestic Split je pravo mjesto da prezentirate svojih ruku djela – ovdje nema mjesta konfekciji. – poručuje Marija Stančin Mijanić, voditeljica projekta.

Domestic Split Festival na Rivi zove na druženje

S obzirom na to da je 8. lipnja zadnji dan za prijave zainteresiranih izlagača, a broj sajamskih mjesta na Rivi ograničen, svi zainteresirani izlagači mogu potražiti prijavnicu za sudjelovanje na web stranici tvrtke Spalatum D.M.C. Sve detaljnije informacije mogu se dobiti na telefon 021/585 422 ili mobitel 091 497 4003. Dođite i sudjelujte u programu Domestic Split Festival.

Izvor i foto: spalatum-dmc.hr