Apolitični

Domaća tvrtka u suradnji s američkom radi posebnu videoigru za neurodivergente osobe

18 posto zaposlenika u industriji videoigara identificira se kao neurodivergentno, pri čemu autistični pojedinci čine značajan dio te skupine.

Riječ je o tvrtki ANIQ koja u Novskoj posluje već pet godina te je prva osnovana tvrtka u samom inkubatoru. Do sad su odradili već više od 130 uspješnih projekata, a da još uvijek imaju asa u rukavu pokazuje posljednji uspjeh ove male, ali dobro uigrane ekipe. Naime, potpisali su ugovor s američkom tvrtkom Haystack Unlimited kojim su dogovorili partnerstvo na stvaranju revolucionarne videoigre “Thread-the-game”. Kako ističu, glavni pokretač ove suradnje je ideja o stvaranju igre koja će ne samo pružiti vrhunsku zabavu, već i služiti kao inovativni alat za zapošljavanje.

Pojasnili su da je “Thread-the-game” hibridna žanrovska igra koja sjedinjuje elemente zabave i ozbiljnog igranja. Bit će namijenjena zabavljanju igrača, ali i otkrivanju njihovih prednosti i preferencija, posebno u kontekstu radnog okruženja. Inkluzivnost je u srcu ovog projekta, a “Thread-the-game” će se razvijati s fokusom na prilagođavanje igračima s neurodivergentnim osobinama, uključujući poremećaj iz spektra autizma (ASD).

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pexels.com – Photo by RDNE Stock project: https://www.pexels.com/photo/a-woman-playing-video-game-7915492/