Apolitični

Dok su druge svjetske operne kuće zatvorene do 2021., zagrebački HNK premijerno izvodi operu

Nova operna premijera “Carmen” Georgesa Bizeta pod ravnanjem Marcella Mottadellija bit će izvedena u petak 23. listopada u Zagrebu

„Carmen, jedna od najzahtjevnijih opera uopće ovoga će puta u HNK u Zagrebu biti svjedočanstvo ovih neobičnih i teških vremena. No ne u negativnom smislu nego u energiji i buntu umjetnika u preživljavanju i snalaženju u vremenu u kojem živimo“, rekla je intendantica Dubravka Vrgoč ove nedjelje na tradicionalnom programu “Ususret premijeri” u zagrebačkom HNK.

Pred publikom o novoj opernoj premijeri “Carmen” Georgesa Bizeta pod ravnanjem Marcella Mottadellija u režiji Arnaud Bernarda koja će biti izvedena u petak 23. listopada pričali su intendantica Dubravka Vrgoč, ravnatelj Opere Marcello Mottadelli, redatelj Arnaud Bernard te solisti Dubravka Šeparović MušovićLana Kos i Mikheil Sheshaberidze.

I dok se operne kuće poput proslavljene Metropolitan opere u New Yorku zatvaraju zbog pandemije neke čak i do rujna 2021. godine a kazališta u Europi rade smanjenim kapacitetom ili uopće ne rade, svi prisutni izrazili su zahvalnost što je Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, u ovim okolnostima otvoreno za svoju publiku te što svaki dan ima puno gledalište, popunjeno prema epidemiološkim preporukama.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay