Apolitični

Dok se skrivamo u kućama, korona-profiteri uništavaju obalu: Bračani se upravo zgražaju nad Šveđaninom koji je bespravno sagradio mul

Novonastalu situaciju u kojoj većina građana boravi u svojim domovima, a nadzor službi je manji nego ikad, neki uvelike koriste, prvenstveno za ilegalne pothvate na pomorskom dobru.

Na otocima i u manjim obalnim mjestima takvi su junaci od sumještana već dobili prigodni nadimak – naziva ih se “COVID-19 profiterima”.

Od Šolte, preko Brača i Hvara do Makarskog primorja, nema gdje se ne realiziraju domišljate zamisli, betoniraju se stijene, radi se na povećim mulovima, nasipava se i gradi u moru, plaže se kroje po osobnim afinitetima pojedinaca.

Svaki dan dobivamo prijave preko našeg sustava www.pomorskodobro.dalmacija.hr., nastojimo što brže obavijestiti dežurne u nadležnim institucijama, gradovima i općinama kako bi reagirali i zaustavili takvo nedopustivo ponašanje. Samo u ožujku zaprimili smo 34 dojave, što je zaista dosta. Najgore je stanje na Makarskoj rivijeri, u Podgori, na Hvaru, u Dugom Ratu, Sumpetru, na Šolti… – govori
Stipe Čogelja, pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije .

Manjkavost hrvatskih zakona dobrano koristi domicilno stanovništvo, no vrlo brzo svemu se prilagođavaju i stranci koji su našu prekrasnu obalu izabrali za gradnju svojih vikendica, kuća za odmor ili hotela, apartmana.

Istom logikom krenuo je prije nekoliko dana s gradnjom mula i Šveđanin u uvali Vičja luka, na području bračke općine Sutivan.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay