Apolitični

Dogus grupa: Hrvatska s prestižnim svjetskim jedriličarskim regatama na nautičkoj karti svijeta

Dogus grupa u svojim će marinama u Šibeniku D-Marin Mandalina i Zadru D-Marin Dalmacija krajem svibnja i krajem lipnja biti domaćin prestižnih svjetskih regata TP52 Super Series, zbog koje u Hrvatsku dolaze neki od najboljih svjetskih jedriličara i poslovni ljudi.

Prva regata iz te serije počinje u srijedu 23. svibnja u Šibeniku, povodom čega je u Hrvatsku stiglo 13 vrhunskih jedrilica s posadama, a s idućom takvom regatom, koja će u Zadru početi 20. lipnja, Hrvatska je, po ocjeni organizatora Dogus grupe, svrstana na jedriličarsko-nautičku kartu svijeta.

“Ocjenjujemo da je to nautički događaj godine u Hrvatskoj, ali i šire, i sretni smo što smo dobili priliku biti domaćin takvom svjetskom događanju. Vjerujemo da će to biti i snažna promocija Hrvatske, Šibenika i Zadra”, kazao je uoči regate na konferenciji za medije izvršni direktor turske D-Marin grupe Burak Baykan, dodajući da je tako nešto za D-Marin prirodni nastavak biznisa, te da su si dali zadatak da svake godine u Hrvatsku dovedu jednu prestižnu regatu.

Očekuje da će se to pozitivno odraziti i na poslovanje njihovih marina u Šibeniku i Zadru, kao i hotela u Šibeniku, kao i da će se njihova odlična popunjenost nastaviti i tijekom cijelog ljeta.

Cijeli članak možete pročitati na: ezadar.rtl.hr

Foto: Pixabay