Apolitični

Dodjelom nagrada najboljima i svečanim koncertom HNK Zagreb zaključio sezonu

Dodjelom godišnjih nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja u drami, operi i baletu u protekloj sezoni Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu zaključilo je u nedjelju sezonu 2018./19., a uručenje nagrada laureatima, Ivi Vitić Gameiro i Guilhermeu Gameiru Alvesu za balet, Almi Prica i Franji Kuharu za dramu, te Ivani Lazar i Maxu Cenčiću za operu, uveličao je svečani koncert “Od Evite do Harryja Pottera”.

Godišnja Nagrada Mila Dimitrijević za najbolje žensko glumačko ostvarenje u dramskim predstavama za sezonu 2018./19. pripala je Almi Prici. Nagradu za najbolje muško glumačko ostvarenje protekle sezone dodijeljeno je Franji Kuharu,

Nakon svečane dodjele, završetak sezone 2018./2019. HNK Zagreb obilježio je koncertom pod nazivom “Od Evite do Harryja Pottera” na kojemu su orkestar i zbor Opere HNK-a Zagreb pod ravnanjem karizmatičnog Ilje Stupela izvodili najveće hitove svjetske filmske glazbe. Program je otvorio Marš iz filma “Superman” američkog kompozitora Johna Williamsa. U programu su bili i Williamsovi Raiders Marsh iz filma “Indiana Jones”, Harry’s Wondrous World iz filma “Harry Potter i Kamen mudraca”, te teme iz filmova “Schindlerova lista” i “Ratovi zvijezda”.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Image by Arvid Olson from Pixabay