Apolitični

Dođite na orguljaški koncert pijanistice Josipe Leko

Pozivamo Vas na četvrti koncert iz Ciklusa mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u sezoni 2015./2016.
Na orguljama će se predstaviti JOSIPA LEKO, a koncertno druženje će se održati u Konkatedrali sv. Petra 30. ožujka s početkom u 20 sati

Na programu:
J. Pachelbel, D. Buxtehude, J. S. Bach, F. Mendelssohn-Bartholdy, I.Chorale, A. Klobučar
Evo nekoliko rečenica o našoj umjetnici:
U Splitu istodobno pohađa i s odličnim uspjehom završava V. gimnaziju ,,Vladimir Nazor“ i Srednju glazbenu školu „Josip Hatze“, smjer orgulje u klasi prof Erme Sotirove i smjer glazbenu teoriju. 2009. god. upisuje studij orgulja u klasi prof. Ljerke Očić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Kao dobitnica stipendije ,. lirasmus “, akademsku godinu 2012./13. provela je studirajući na Muzičkoj akademiji u Leipzigu u klasi prof. Stefana Engelsa. Godine 2014. diplomirala je u klasi prof. Ljerke Očić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Trenutno se nalazi na usavršavanju na Muzičkoj akademiji u Leipzigu u klasi prof. Stefana Engelsa. Osvaja nagrade na natjecanjima, među kojima su 2011. godine 2. nagrada na državnom natjecanju HDGPP-a u Zagrebu i 2012. god. 3. nagrada na državnom
natjecanju iz komorne glazbe. 2014.god. sudjelovala, je u završnoj etapi 2. Međunarodnog orguljaškog natjecanja Braudo u St. Petersburgu.

 

Tijekom studijskog boravka u Zagrebu djelovala je kao orguljašica u Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zagrebu- Stenjevcu.
Aktivno sudjeluje na brojnim majstorskim seminarima uglednih pedagoga (prof.
Renata Bauer, Ljerka Očić, Pavao Mašić, Aline Zylberajch,Tomaž Sevšek Sramel, Dalibor Miklavčić, Bernhard Haas, Jon Laukvik. Peter van Dijk, J. Tuma, Golonka ). Sudjeluje na orguljskim smotrama i koncertima kao solistica u Hrvatskoj, Sloveniji, Rusiji i Njemačkoj, a od rujna 2015. kreće na studijsku razmjenu u Ameriku, gdje će studirati u klasi prof. Kena Cowena na Riče University-u u Houstonu.
Dođite ove srijede u Konkatedralu sv. Petra u Splitu i pozdravite sjajnu umjetnicu, Josipu Leko

Više u kategoriji: Glazba
Izvor i foto: Glazbena mladež Splita
D. Šabić, mag. nov.