Apolitični

Dođite na „mali” festival u Trilju

U rujnu se Triljani raduju svom zaštitniku sv. Mihovilu koji je ujedno i dan grada Trilja, a obilježava se 29. rujna. Nadaleko poznati triljski robno-stočni sajam prilika je da u posljednjim danima ovog mjeseca mnogi pokažu trgovačku sposobnost i umijeće pregovaranja pri kupnji bačava, starih rukotvorina, robe, stoke i drugih materijalnih potrepština. No, kao uvertira u mihovilske dane polako, ali na velika vrata dolazi i glazbeni festival malih Triljana koji ove godine ide po šesti put.
Naime, gradska turistička zajednica poziva sve male i velike ljubitelje pjesme, plesa i zabave na 6. dječji festival „Mali Trilj” koji će se održati 20. rujna 2015. (nedjelja) u gradskom kinu s početkom u 18:00 sati.
Na festivalu će nastupiti pjevači amateri s područja grada Trilja i Sinja koji su i ove godine prošli zahtjevnu audiciju i probe kod glazbenog voditelja festivala Joška Delića Zurzija. Festival je inače dio programa „Dani svetoga Mihovila”, a organizator je Udruga žena „Triljanke” Trilj koje sa zadovoljstvom pripremaju glazbeno natjecanje na radost i ushićenje sve djece triljskog i sinjskog kraja.
Dođite i podržite djecu u njihovim glazbenim ostvarenjima.

Više u kategoriji: Glazba; Hobi
Foto: tz-trilj.hr
D. Šabić, mag. nov.